Skoči do osrednje vsebine

 • V skladu z usmeritvami Vlade Republike Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah, ter v skladu z usmeritvami Ministrstva za javno upravo, zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID-19 na Upravi za pomorstvo do preklica uvajamo zaščitne ukrepe.

 • Uprava Republike Slovenije za pomorstvo je 18. in 19. oktobra 2021 v Kopru gostila partnerje projekta EUREKA. Dogodek je potekal v hibridni izvedbi.

 • Letošnji svetovni dan pomorstva obeležujemo 30. septembra. Njegov namen je opozoriti na vlogo in pomen, ki ga ima pomorstvo in z njim povezane dejavnosti v svetovni globalni ekonomiji.

Aktualno

 • Nove spletne storitve Uprave za pomorstvo na portalu eUprava

  Sedaj lahko na portalu eUprava preverite veljavnost vpisnega lista za čoln, potrdila o usposobljenosti za voditelja čolna in veljavnost drugih listin, ki jih izdaja Uprava za pomorstvo.

 • Uvedba elektronskih obrazcev za sledenje potnikov

  Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo morali od 16. avgusta 2021 naprej pred vstopom v državo izpolniti digitalni obrazec za sledenje potnikov (elektronski obrazec PLF).

 • 25. junij - dan pomorščakov

  Dan pomorščakov, ki ga vsako leto obeležujemo 25. junija, v teh časih pandemije usmerja svetovno pozornost na prispevek pomorščakov k zagotavljanju neprekinjene verige svetovne trgovine.