Skoči do osrednje vsebine

 • Dne 24.9.2020 prične veljati novi razpored uradnih ur Uprave za pomorstvo.

 • 29. julija 2020 je bilo potrjenih pet od trinajstih prijavljenih strateških projektov v okviru 3. razpisa programa Interreg ADRION. Skupna vrednost prijavljenih projektov je 13,6 milijona evrov, od česar sofinanciranje EU predstavlja 11,6 milijona evrov. Znanstevno-raziskovalno središče Koper (projekt REINSER) in Univerza v Ljubljani (projekt SI4CARE) sta vodilna partnerja projektov, v okviru katerih nastopata.

 • Z začetkom uporabe Uredbe o obliki in načinu izvajanja gospodarske javne službe pomorske pilotaže, ki določa, da se pomorska pilotaža v koprskem tovornem pristanišču zagotavlja v obliki javnega podjetja, je od 10.5.2020 od 00:00 dalje edini izvajalec pomorske pilotaže v koprskem tovornem pristanišču družba KOPP d.o.o.

Aktualno

 • Sprostitev izvajanja javnega prevoza potnikov

  Z 11. majem je sproščen prevoz potnikov v teritorialnem morju in notranjih morskih vodah Republike Slovenije ter na celinskih vodah. Izvajalci prevozov pri tem upoštevajo Higienska priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-Cov-2 za javni ladijski potniški promet.

 • Največja hitrost ladij na področju koprskega tovornega pristanišča

  Uprava za pomorstvo je določila največjo dovoljeno hitrost ladij na področju sidrišča koprskega tovornega pristanišča.

 • Poziv uporabnikom športnih-rekreativnih plovil in rekvizitov

  Vlada Republike Slovenije z 18. 4. 2020 dalje prebivalcem Republike Slovenije znotraj posameznih občin dopušča izvajanje nekaterih športno-rekreativnih dejavnosti na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Iskalnik