Skoči do osrednje vsebine

 • Letošnji svetovni dan pomorstva, ki ga obeležujemo 29. septembra, je usmerjen v trajnostno prihodnost pomorskega sektorja, v kateri bo še večji poudarek na varovanju občutljivega morskega okolja.

 • Med 15. in 17. junijem sta se predstavnika RS, direktor Uprave za pomorstvo Jadran Klinec, kot član in kap. Vladimir Vladović, kot nadomestni član upravnega odbora Evropske agencije za pomorsko varnost (v angleščini European Maritime safety Agency - EMSA), udeležila zasedanja upravnega odbora in konference na visoki ravni ob 20. obletnici EMSA, ki je potekalo na sedežu EMSA v Lizboni.

 • Pretekli konec tedna so se v Kopru zvrstili dogodki, s katerimi smo obeležili slovenski in evropski dan pomorstva ter 65. obletnico Luke Koper.

Novice

 • Srečanje s koordinatorjem projekta CISE-ALERT

  V sklopu projekta CISE-ALERT (Common Information Sharing Environment - A Long Endurance and Real live Test) in bilateralnih srečanj s partnerji projekta, je Uprava Republike Slovenje za pomorstvo 31. 1. in 1. 2. 2023 gostila predstavnike koordinatorja projekta, Secrétariat général de la mer, Paris (Generalni Sekretariat za pomorstvo).

 • 7. marec - dan pomorstva

  V času, ko se je cel svet soočal s koronavirusom, so se tudi pomorščaki znašli v nezavidljivem položaju. Kljub temu so svoje delo opravljali in ga opravljajo zavzeto in predano, tako, da pomorsko gospodarstvo posluje skoraj nemoteno.

 • Ponovno izvajanje izpitov za upravljanje čolna

  Skladno s sprostitvijo ukrepov bomo z mesecem marcem začeli z izvajanjem izpitov za upravljanje čolna. Kandidati, ki so bili že razporejeni in obveščeni o izpitnih rokih, ki smo jih zaradi slabih epidemioloških razmer v mesecu januarju odpovedali, bodo v naslednjih dneh obveščeni o novem izpitnem roku. Tudi vsi ostali kandidati, ki so podali vlogo za opravljanje izpita za upravljanje čolna, bodo v naslednjih dneh prejeli obvestilo o izpitnem roku.