Skoči do osrednje vsebine

 • Uprava za pomorstvo bo juniju 2020 izvajala preglede čolnov izven sedeža uprave.

 • Z začetkom uporabe Uredbe o obliki in načinu izvajanja gospodarske javne službe pomorske pilotaže, ki določa, da se pomorska pilotaža v koprskem tovornem pristanišču zagotavlja v obliki javnega podjetja, je od 10.5.2020 od 00:00 dalje edini izvajalec pomorske pilotaže v koprskem tovornem pristanišču družba KOPP d.o.o.

 • Z dnem 31.3.2020 so v okviru ukrepov v zvezi s COVID-19 objavljeni tudi ukrepi za pomorščake.

  Ker je v času Izbruha virusa COVID-19 pomembno, da so osebe, odgovorne za zagotavljanje varnega prevoza blaga in ljudi seznanjene s preventivnimi ukrepi, ki veljajo v .posameznih državah, je Evropska agencija za pomorsko varnost vzpostavila enotno spletno mesto, kjer so na voljo podatki o ukrepih v veljavi v posamezni državi članici EU in državi EFTE.

Aktualno

 • Sprostitev izvajanja javnega prevoza potnikov

  Z 11. majem je sproščen prevoz potnikov v teritorialnem morju in notranjih morskih vodah Republike Slovenije ter na celinskih vodah. Izvajalci prevozov pri tem upoštevajo Higienska priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-Cov-2 za javni ladijski potniški promet.

 • Največja hitrost ladij na področju koprskega tovornega pristanišča

  Uprava za pomorstvo je določila največjo dovoljeno hitrost ladij na področju sidrišča koprskega tovornega pristanišča.

 • Poziv uporabnikom športnih-rekreativnih plovil in rekvizitov

  Vlada Republike Slovenije z 18. 4. 2020 dalje prebivalcem Republike Slovenije znotraj posameznih občin dopušča izvajanje nekaterih športno-rekreativnih dejavnosti na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Iskalnik