Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

višji praporščak  Avguštin Burg

Življenjepis

Višji praporščak Avguštin Burg se je rodil 17. avgusta 1972 na Ptuju. Po poklicu je dipl. upr. org..

Po končani vojaški gimnaziji je leta 1991 nastopil s služenjem vojaškega roka v 520. UC v Šentvidu. Po odsluženem vojaškem roku se je zaposlil v TO v takratnem 1./72. brigade v Mariboru. Leta 1992 je bil napoten v 1. redno generacijo Šole za podčastnike in jo zaključil leta 1993.

V TO in kasneje v Slovenski vojski je opravljal različne podčastniške dolžnosti. Bil je poveljnik pehotnega oddelka, poveljnik protioklepnega oddelka, inštruktor za oborožitev in streljanje, opravljal je dolžnost poveljnika protioklepno raketnega voda in pehotnega voda, bil je četni podčastnik, bataljonski podčastnik, brigadni podčastnik in enotovni podčastnik kontingenta v Kfor. Leta 2013 je bil prerazporejen v CVŠ kjer je opravljal dolžnost vodja programov višjega VIU za PČ v Šoli za podčastnike. Leta 2015 je bil prerazporejen v Katedro vojaških ved CVŠ na dolžnost višji PČ inštruktor za taktiko. Z marcem 2019 je bil postavljen na dolžnost glavnega podčastnika Centra vojaških šol.

V čin višjega praporščaka je bil povišan maja 2016.

Pomembnejša izobraževanja in vojaška usposabljanja obsegajo Šolo za podčastnike , Štabni tečaj za podčastnike SV, Feldwebellehrgang – Infanterie v ZRN in Visoka dočasnička izobrazba na HVU v RH.

Višja praporščak je prejemnik več priznaj in medalj. Med drugim je prejemnik medalje III.st. 1. brigade, bronaste medalje generala Maistra in zlate medalje Slovenske vojske.

Živi v Ormožu.