Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

V sekretariatu opravljamo strokovne naloge na področju upravljanja kadrovskih, finančnih in informacijskih virov.

Opravljamo tudi naloge na področju varnosti in tehničnega vzdrževanja ter naloge, ki obsegajo poslovanje s pošto, dokumentarnim gradivom in arhivom ter poslovanje s tajnimi podatki in javno naročanje. Usklajujemo delo strokovnih služb in drugih notranjih organizacijskih enot in zagotavljamo nemoteni potek notranjih organizacijskih procesov.

Službe

Dokumenti

  • Navodilo o delu Kadrovske komisije Ministrstva za zunanje zadeve

    Navodilo ureja organizacijo in način dela Kadrovske komisije Ministrstva za zunanje zadeve Slovenije in pripravo mnenja in predloga za imenovanje vodij predstavništev Slovenije v tujini.
    Navodila | Ministrstvo za zunanje zadeve
  • Sklep o pogojih za dodelitev sredstev za projekte, programe in aktivnosti, ki jih izvajajo društva v javnem interesu na področju zunanjih zadev

    Navodila | Ministrstvo za zunanje zadeve