Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

V sektorju smo pristojni za spremljanje stanja in oblikovanje sistemskih rešitev za kmetijstvo na področju naravnih nesreč  ter pripravo in izvajanje programa odprave posledic naravnih nesreč in škod v kmetijstvu.

Med našimi nalogami sta priprava in spremljanje vsebin s področja davčne in delovne zakonodaje z vidika kmetijstva ter spremljanje izvajanja kmetijskega knjigovodstva (FADN).

Pristojni smo še za javne službe kmetijskega svetovanja ter pripravo pravnih podlag in izvajanje ukrepov na področju nevladnih organizacij ter ukrepov v podporo šolstvu na področju kmetijstva.