Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

 • Nacionalna konferenca "Industrija prihodnosti", 12. 6. 2019

  12. junija 2019 je na Brdu pri Kranju potekala konferenca z naslovom ''Industrija prihodnosti''. Konferenca je bila posvečena razpravam o zeleni, kreativni, pametni in sodelujoči industriji prihodnosti. Predstavljene so bile razvojne politične dileme in izzivi ter dosežki in načrti slovenske industrijske politike.

  V pozdravnih nagovorih so spregovorili predsednik Vlade RS Marjan Šarec, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, evropska komisarka za promet Violeta Bulc in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup.

  Poudarili so pomen in izzive slovenske industrije. Opozorili so na tesne povezave med proizvodnjo in storitvami. Komisarka Bulc je spregovorila o izzivih evropske industrije, Slovenijo je pozvala, da pripravi odločno industrijsko politiko, ki bo aktivno soustvarjala tudi evropsko industrijsko politiko.

  Profesor Jožef Medved s Fakultete za naravoslovje in tehnologijo je opozoril na pomanjkanje kadrov in na potrebo po zagotovitvi ustreznih spretnosti za soočenje z izzivi digitalizacije in  industrije 4.0.

  V okviru štirih vzporedno potekajočih panelov je razprava tekla o zeleni, kreativni, pametni in sodelujoči industriji. Udeleženci so poudarili pomen krožnega gospodarstva, vstopanja v globalne vrednostne verige ter potrebo po novih prebojih v tehnoloških procesih ter proizvodnji inovativnih proizvodov in storitev.

  Več informacij o konferenci je na voljo tudi na arhivskih spletnih straneh MGRT.

  Brdo piri Kranju
 • Napovednik dogodkov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v tednu med 8. in 12. julijem

  Izpostavljamo pomembnejše dogodke v naslednjem tednu, ki so odprti tudi za medije oz. bomo v zvezi z njimi pripravili tudi sporočilo za javnost.

 • Gospodarski minister Zdravko Počivalšek na delovnem obisku v Trstu

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo ta petek, 12. julija na delovnem obisku v Trstu. Obisk je namenjen krepitvi nadaljnjega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in deželo Furlanijo - Julijsko krajino ter sodelovanju z zamejskimi gospodarstveniki. V tem okviru bo obiskal podjetje Illycaffè, se srečal z vodstvom Slovenskega deželnega gospodarskega združenja in predstavniki glavnih gospodarskih inštitucij in organizacij. Minister se bo bilateralno srečal tudi s Sergiom Emidio Binijem, odbornikom za gospodarske dejavnosti in turizem oz. deželnim ministrom Furlanije - Julijske krajine. Udeležil pa se bo tudi odprtja prenovljenih prostorov potovalne agencije Aurora Viaggi/Potovalne Agencije Aurora, ki pomembno promovira Slovenijo kot turistično destinacijo tako italijanskim gostom kot zamejskim Slovencem.

  Trst, Italija
 • Minister Počivalšek v Občini Preddvor

  Minister Zdravko Počivalšek bo v torek, 16. julija 2019, obiskal Občino Preddvor, kjer ga bosta ob 11. uri sprejela župan Rok Roblek in poslanka Mateja Udovč. Župan bo ministra seznanil s ključnimi izzivi občine ter mu predstavil investicijski potencial v Grad Dvor in projekt razvoja sonaravnega turizma.

 • 45. redna seja nadzornega sveta SDH

  Minister Zdravko Počivalšek se bo na sedežu holdinga udeležil 45. redne seje nadzornega sveta SDH.

 • Minister Zdravko Počivalšek se bo udeležil otvoritve mikropivovarne Savinjska pivovarna, d. o. o.

  Minister Zdravko Počivalšek se bo udeležil otvoritve mikropivovarne Savinjska pivovarna, d. o. o.

 • Minister Počivalšek na obisku v Posočju

  Minister Zdravko Počivalšek se bo mudil na delovnem obisku v Posočju, kjer si bo ogledal primer vzorčne butične Kekčeve domačije v Trenti ter se srečal z županoma občin Bovec in Tolmin ter ključnimi akterji razvoja turizma v teh dveh občinah. Pozno popoldne pa si bo ogledal tudi festival Metaldays, kot enem izmed zanimivih glasbeno-turističnih produktov, in se srečal z organizatorji festivala.

 • Minister Počivalšek v lesnopredelovalnem podjetju Stilles

  Minister Zdravko Počivalšek bo obiskal podjetje Stilles, si ogledal proizvodnjo in se srečal z upravo podjetja. Stilles je izrazito izvozno naravnano podjetje, ki na globalnih trgih izvaja predvsem projekte hotelskega opremljanja.

 • Minister Počivalšek na obisku v Prlekiji

  Minister se bo srečal z županom občine Ormož, Danijelom Vrbnjakom in županom občine Središče ob Dravi, Jurijem Borkom in glavnimi nosilci gospodarskega in turističnega razvoja v občini Ormož. Poleg tega bo obiskal tudi podjetje Pep's Wine, Oljarno Središče ob Dravi ter novo vinsko klet Verus.

 • Strateški forum Bled

  Minister Zdravko Počivalšek, državna sekretarka Eva Štravs Podlogar in državni sekretar mag. Aleš Cantarutti, se bodo udeležili blejskega Strateškega foruma.

  Bled