Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Šrilanke

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Vizumska obveznost

Državljani Šrilanke potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo. Vizum potrebujejo tudi za vstop na mednarodni letališki prostor (letališki tranzitni vizum).

Za vse podrobnosti postopka pridobitve vizuma za kratkoročno prebivanje (če ga potrebujete) se obrnite na pristojno slovensko predstavništvo oziroma na predstavništvo države članice EU, ki zastopa Slovenijo v tej državi (v angleščini)*.

Za vse podrobnosti postopka pridobitve vizuma za dolgoročno prebivanje se obrnite na pristojno predstavništvo Slovenije.

 

* Tabela prikazuje prisotnost diplomatskih predstavništev in konzulatov, ki so v tretjih državah pristojna za vizumsko poslovanje. Za Slovenijo se preverja kolono z oznako "SI". Če je v tej koloni pri posamezni tretji državi navedena oznaka X pomeni, da je tam prisotno slovensko predstavništvo, ki je pristojno za obravnavo vizumskih vlog.

Če je v tej koloni namesto X navedena oznaka druge schengenske države, potem Slovenija v tej državi nima lastnega predstavništva in je vlogo za vizum za kratkoročno bivanje treba vložiti pri predstavništvu navedene države. Podrobnejše informacije o načinu in pogojih pridobitve vizuma poiščite na spletni strani navedenega predstavništva.

Če v koloni z oznako SI ni nobene oznake, potem v tretji državi ni ne slovenskega predstavništva niti ni urejenega zastopanja zato je vlogo za vizum za kratkoročno bivanje treba vložiti na najbližjem slovenskem predstavništvu.