Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Sierra Leone

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Vizumska obveznost

Državljani Sierra Leone potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

Za vse podrobnosti postopka pridobitve vizuma za kratkoročno prebivanje se obrnite na pristojno slovensko predstavništvo oziroma na predstavništvo države članice EU, ki zastopa Slovenijo v tej državi (v angleščini)*.

Za vse podrobnosti postopka pridobitve vizuma za dolgoročno prebivanje se obrnite na pristojno predstavništvo Slovenije.

 

* Tabela prikazuje prisotnost diplomatskih predstavništev in konzulatov, ki so v tretjih državah pristojna za vizumsko poslovanje. Za Slovenijo se preverja kolono z oznako "SI". Če je v tej koloni pri posamezni tretji državi navedena oznaka X pomeni, da je tam prisotno slovensko predstavništvo, ki je pristojno za obravnavo vizumskih vlog.

Če je v tej koloni namesto X navedena oznaka druge schengenske države, potem Slovenija v tej državi nima lastnega predstavništva in je vlogo za vizum za kratkoročno bivanje treba vložiti pri predstavništvu navedene države. Podrobnejše informacije o načinu in pogojih pridobitve vizuma poiščite na spletni strani navedenega predstavništva.

Če v koloni z oznako SI ni nobene oznake, potem v tretji državi ni ne slovenskega predstaništva niti ni urejenega zastopanja zato je vlogo za vizum za kratkoročno bivanje treba vložiti na najbližjem slovenskem predstavništvu.