Skoči do osrednje vsebine

Portugalska

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

COVID-19

Informacije glede sprejetih ukrepov in njihovega sproščanja v angleškem jeziku, ter druge koristne informacije glede potovanja na Portugalsko, so dosegljive na spletni strani Visit Portugal.

Celovita informacija v angleškem jeziku glede Azorov je dosegljiva na spletni strani uprave Azorov, glede Madeire pa na spletni strani Visit Madeira.

Glede vstopnih pogojev na Portugalsko predlagamo, da kontaktirate Veleposlaništvo Portugalske na Dunaju, ki je pristojno tudi za Slovenijo.

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Portugalsko vizuma ne potrebujejo.

Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

Splošna opozorila

Novi načini plačevanja cestnin za vozila, ki niso registrirana na Portugalskem.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.