Skoči do osrednje vsebine

Moldavija

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Glede na razpoložljive informacije odsvetujemo vsa nenujna potovanja v državo.

Odsvetujemo vsa potovanja v Pridnjestrje. Ta regija ni pod popolnim nadzorom moldavske države in tudi Veleposlaništvo v Bukarešti ima zelo omejene možnosti nuditi konzularno pomoč slovenskim državljanom, ki bi se znašli v težavah v tej regiji.

Vstop v Moldovo

Slovenski državljani za vstop v Moldovo vizuma ne potrebujejo za bivanje v Moldovi za obdobje 90 dni v 180-dnevnem razdobju.

Vstop je ob izpolnjevanju vstopnih pogojev mogoč tudi z veljavno osebno izkaznico. Za več informacij kontaktirajte Veleposlaništvo Moldove v Budimpešti.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.