Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Irana

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Konzularno poslovanje veleposlaništva v Teheranu

Izdaja vizumov in vse ostale konzularne aktivnosti Veleposlaništva RS v Teheranu, razen nudenja nujne konzularne pomoči slovenskim državljanom, so do nadaljnjega ustavljene. 

Vizumska obveznost

Državljani Irana potrebujejo vizum za vstop v Republiko Slovenijo. Vizum potrebujejo tudi za vstop v mednarodni letališki prostor (letališki tranzitni vizum).

Državljani Irana lahko za vizum zaprosijo na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Teheranu. Predajo vizumske vloge je potrebno narediti osebno na konzularnem oddelku Veleposlaništva ob predhodno rezerviranem terminu. Veleposlaništvo ne more sprejeti vizumskih vlog ali dokumentov izven dogovorjenih terminov.

Vse informacije v zvezi z vizumskih postopkom in načinom rezervacije termina so na voljo na spletni strani Veleposlaništva.