Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Irana

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Konzularno poslovanje veleposlaništva v Teheranu

Izdaja vizumov in vse ostale konzularne aktivnosti Veleposlaništva RS v Teheranu, razen nudenja nujne konzularne pomoči slovenskim državljanom, so do nadaljnjega ustavljene. 

Vizumska obveznost

Državljani Irana potrebujejo vizum za vstop v Republiko Slovenijo. Vizum potrebujejo tudi za vstop v mednarodni letališki prostor (letališki tranzitni vizum).

Državljani Irana lahko za vizum zaprosijo na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Teheranu. Predajo vizumske vloge je potrebno narediti osebno na konzularnem oddelku Veleposlaništva ob predhodno rezerviranem terminu. Veleposlaništvo ne more sprejeti vizumskih vlog ali dokumentov izven dogovorjenih terminov.

Vse informacije v zvezi z vizumskih postopkom in načinom rezervacije termina so na voljo na spletni strani Veleposlaništva.