Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetujemo previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Svetujemo pozornost še posebej na obrobjih nekaterih vasi in v njih v zahodnem in v osrednjem delu države. V teh delih države redno prihaja do protestov, še posebno v popoldanskem in večernem času. V nekaterih predelih glavnega mesta Manama in otoka Muharraq prav tako prihaja do protestov.

Potovanje na skrajni jug države ni dovoljeno. Prav tako ni dovoljena vožnja po zasebnih cestah, označenih s tablami Private road.

Vstop v Bahrajn

Slovenski državljani za vstop v Bahrajn potrebujejo vizum.

Slovenski državljani, ki potujejo kot turisti, za vizum zaprosijo preko izbranega hotela v Bahrajnu, ki jim pri pristojnem organu Bahrajna Head of Immigration uredi dokument za dovoljenje za vstop Non - objective Certificate.

Več informacij lahko pridobite na spletni strani Veleposlaništva Bahrajna v Berlinu.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Svetujemo spoštovanje krajevnih običajev, navad in vere.

Vožnja po cestah poteka po desnem voznem pasu, cestna mreža je dobro razvita, ceste so dobro označene. Za vožnjo po Bahrajnu je potrebno imeti mednarodno vozniško dovoljenje.

V primeru prometne nesreče je pomembno, da ne premikate avtomobila, ampak pokličete prometno policijo (+973 17 688 888) ali urgentno policijsko številko 999.

Za vožnjo pod vplivom alkohola je predvidena zaporna kazen.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.