Skoči do osrednje vsebine

Delavnica za pripravo predlogov projektov razpisa Marie Skłodowska-Curie Izmenjave osebja

do
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Kotnikova 38, Ljubljana, sejna soba 503-504
Vabimo raziskovalke in raziskovalce, da ne zamudijo priložnosti za pridobitev informacij o omenjenem razpisu in koristnih nasvetov, kako preko razpisa uspešno kandidirati za evropska sredstva.

Razpis MSCA Izmenjave osebja (v angleščini MSCA Staff Exchanges) je edini evropski projekt, ki omogoča vsem raziskovalkam in raziskovalcem, kot tudi drugemu osebju, mednarodno izmenjavo od enega meseca do enega leta.

Dogodek je primarno namenjen raziskovalcem in raziskovalkam, saj bodo na njem izvedeli, kako čimbolj učinkovito pripraviti projektne predloge razpisa »Marie Skłodowska-Curie Actions Izmenjave osebja«. Predstavili vam bomo, kako napisati predlog projekta, da bo ta zadostil evalvacijskim kriterijem in si tako povečati možnost uspešne prijave na omenjeni razpis.

Na dogodku bo sodeloval vodja Sektorja za projektni management, Evropska izvajalska agencija za raziskave, MSCA Ukrepi in podpora strokovnjakom pri MSCA Izmenjavah osebja. Poleg njega bodo s svojimi predstavitvami nastopili tudi nacionalni predstavnik in kontaktna točka za Obzorje Evropa MSCA ter uspešni prijavitelji in prijaviteljice s preteklih razpisov. Dogodek, ki ga organizira Direktorat za znanost in inovacije,  bo potekal v angleškem jeziku.

Število mest na delavnici je omejeno, vsa prosta mesta so žal že zasedena. 

Vse zainteresirane, ki se zaradi zasedenosti mest ne boste mogli udeležiti delavnice 4. decembra, obveščamo, da bomo v decembru organizirali ponovitev delavnice, brez udeležbe predstavnika Evropske izvajalske agencije za raziskave.

Na uradnem spletišču Evropske komisije je dostopno besedilo aktualnega razpisa »Marie Skłodowska-Curie Izmenjave osebja« (v angleščini).

Dogodek »MSCA Izmenjave osebja« je zadnji letošnji dogodek v okviru projekta Krepitev podpornega okolja mreže nacionalnih kontaktnih točk za vključevanje v evropski raziskovalni prostor, ki ga sofinancira Evropska komisija iz načrta Next GenerationEU oziroma iz sredstev Načrta za okrevanje  in odpornost. Projekt izvaja Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Direktorata za znanost in inovacije.

Namen projekta je izboljšanje uspešnosti slovenskih prijaviteljev pri vključevanju v mednarodni prostor ter predvsem v Evropski raziskovalni prostor, okrepitev internacionalizacije ter izboljšanje učinkovitosti in uspešnosti raziskovalno inovacijskega ekosistema v Sloveniji.

Program dogodka

Program

Program v angleščini