Skoči do osrednje vsebine

Vpis v evidenco novih skladb

Na Ministrstvu za kulturo upravljamo z evidenco skladb, ki so bile prvič predvajane pred največ dvema letoma. Zato pozivamo vse avtorje oziroma izvajalce slovenske glasbe, da tovrstne skladbe pravočasno priglasite v evidenco.

Pobudo za ureditev take evidence so podali glasbeni uredniki slovenskih radijskih postaj, da bi jim služila kot pripomoček pri njihovem delu v zvezi z zagotavljanjem deleža slovenske glasbe, prvič predvajane pred dvema letoma. Na Ministrstvu za kulturo zato opozarjamo, da se evidenca skladb uporablja le za namen izpolnjevanja tovrstnega deleža slovenske glasbe. Izdajatelji radijskih ali televizijskih programov se lahko zato pri predvajanju slovenske glasbe zanesete na podatke v evidenci.

Za vse ostale uporabnike oziroma zainteresirano javnost pa je namen evidence le informativne narave. Ker v evidenci obdelujemo izključno podatke, kot jih določa zakon in so jih priglasili sami avtorji oziroma izvajalci, ne prevzemamo odgovornosti za točnost objavljenih podatkov, ampak za to odgovarja tisti, ki jih je sporočil.

Poudarjamo še, da zaradi varstva osebnih podatkov lahko vsak prijavitelj v evidenco skladb prijavi zgolj in samo svojo vlogo pri skladbi (torej, če je avtorjev več, lahko prijavi samo svoje ime kot soavtorja, ostali soavtorji morajo svoje avtorsko delo prijaviti sami).

V dvomu, kdaj je bila skladba prvič objavljena, se šteje, da je bila objavljena na dan izida nosilca zvoka ali na dan objave v spletni glasbeni knjižnici.

Izpolnjen in skeniran obrazec pošljite na elektronski naslov: skladbe.mk@gov.si.

Če bi radi istočasno prijavili več skladb, jih priložite k obrazcu. Prav tako prosimo, da priložite ustrezno dokazilo o prvi objavi.

  • Obrazec za prijavo novih skladb

    Obrazec za vpis nove skladbe v evidenco skladb predvajanih v zadnjih dveh letih
    Obrazci, prijavnice