Skoči do osrednje vsebine

Izročanje e-filmskega in AV arhivskega gradiva

Navodila za izročanje e-filmskega in avdiovizualnega arhivskega gradiva v Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije

Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije v skladu z arhivskimi zakonskimi in podzakonskimi akti hrani filmsko in avdiovizualno arhivsko gradivo, ki nastaja v okviru slovenske filmske in avdiovizualne produkcije s pomočjo javnih sredstev. Slednja preko javnih razpisov razdeljuje Slovenski filmski center, javna agencija.

Arhivsko gradivo, ki se izroča arhivu, lahko obsega tako gradivo na filmskem traku kot elektronsko oziroma izvorno digitalno filmsko in avdiovizualno arhivsko gradivo. 

Postopek priprave e-filmskega in avdiovizualnega arhivskega gradiva pristojnemu arhivu

Za lažjo izvedbo postopka izročitve smo pripravili dokument, ki vsebuje navodila za izročanje filmskega in avdiovizualnega gradiva v digitalni obliki z vsemi potrebnimi oblikami in formati za dolgoročno hrambo ter razlago načina odlaganja vsebin. Predstavljena je struktura sprejemnega informacijskega paketa, tabela tehničnih standardov kot tudi sledilnik, s katerim boste lahko preverili, ali ste pripravili vso dokumentacijo, ki je potrebna za izročitev arhivskega gradiva. 

Dokumentacijo je potrebno oddati na naslov Arhiv Republike Slovenije, Zvezdarska 1, 1102 Ljubljana.

V primeru vprašanj se prosimo obrnite na arhiv in z veseljem vam bomo pomagali.