Skoči do osrednje vsebine

Logotip Mesec prostora
Mesec prostora letos poteka že deveto leto zapored. Namenjen je osvetlitvi aktualnih tem trajnostnega prostorskega in urbanega razvoja, načrtovanja in urejanja prostora, arhitekture in gradnje. Povezuje dogodke in aktivnosti Ministrstva za okolje in prostor ter sodelujočih organizacij, namenjene različnim udeležencem - strokovni javnosti, otrokom in mladostnikom ter najširši javnosti.

Najava

Mesec prostora 2022 bo letos oktobra potekal deveto leto zapored, z osrednjim sloganom »Kje bi pa ti živel?«. Pričel se bo z obeležitvijo Svetovnega dne Habitata, 3. oktobra 2022 in zaključil s praznovanjem Svetovnega dne mest, 31. oktobra 2022.

Vabimo vas, da se nam, tako kot v preteklih letih, pridružite z dogodki, s katerimi bomo skupaj osvetlili aktualne teme trajnostnega prostorskega in urbanega razvoja, načrtovanja in urejanja prostora, arhitekture in graditve.

Vse, ki načrtujete, ali pa bi želeli v navedenem času organizirati dogodke, vabimo, da se obrnete na naslov prostor.mop@gov.si in sporočite svoje namene oz. povprašate za več informacij o Mesecu prostora.