Skoči do osrednje vsebine

CHANSE - Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe - Sodelovanje humanistike in družboslovja v Evropi

Uradna spletna stran: http://www.chanse.org

Status razpisa: najava

Tematika: Humanistika / I. Cultural Transformations in the Digital Age

Vsebina: Obveščamo vas, da bo konzorcij CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe) kmalu najavil transnacionalni razpis z naslovom "Transformations: social and cultural dynamics in the digital age" (slo. Transformacije: družbena in kulturna dinamika v digitalni dobi). Program sta sooblikovali mreži HERA in NORFACE, finančno pa ga bo podprlo kar 27 nacionalnih organizacij iz 24 držav. Kot koordinator CHANSE razpisa nastopa "Poljski nacionalni znanstveni center" (NCN)". Skupni proračun za razpis znaša 36 milijonov EUR in vključuje več kot 26 milijonov EUR nacionalnih dodelitev in 10 milijoni, ki jih bo prispevala Evropska komisija. Uradna najava razpisa bo objavljena sredi januarja 2021 na uradnih spletnih straneh projekta CHANSE.

Pomembno: MIZŠ bo financiral in nastopal kot kontaktna točka zgolj samo za prijavo tematik "I. Cultural Transformations in the Digital Age". Slednji tematski razpis je namenjen raziskovanju na področju humanističnih znanosti.

Za razpisno vsebino in financiranje pod točko "II. Digitalisation and Social Transofrmation" bo skrbel ARRS. Tematski razpis je namenjen raziskovanju na področju družboslovja. Vse prijavitelje, ki vas zanima ta vsebina prosimo, da kontaktirate nacionalno kontaktno osebo pri ARRS ana.jakopin@arrs.si.

Nekatera pomembna pravila za sodelovanje:

 • Države, ki lahko sodelujejo v razpisu: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Danska, Estonija, Finska, Nemčija, Madžarska, Islandija, Latvija, Litva, Luksemburg, Norveška, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Združeno kraljestvo
 • Projektno skupino bodo morali sestavljatinajmanj 4 partnerji iz 4 različnih držav, ki sodelujejo pri razpisu;
 • Trajanje projekta: 24-36 mesecev;
 • Priporočena zgornja meja financiranja za en mednarodni projekt znaša 1,5 milijov EUR
 • Vrsta razpisa: 2 fazni
 • Okvirni časovni načrt razpisa CHANSE:
  • Uradna objava prve faze razpisa in zagon sistema za oddajo predlogov projektov: 8. marec 2021,
  • Rok za predloge projektov v 1. fazi: 7. maj 2021, 14h,
  • Rok za oddajo predlogov v 2. fazi (samo za povabljene): 7. december 2021, 14h,
  • Rezultati razpisa: maj/junij 2022
  • Predviden začetek financiranja izbranih projektov: september/oktober 2022 

Orodje za iskanje partnerjev: CHANSE ponuja prijaviteljem orodje za iskanje partnerjev, ki je na voljo na spletni povezavi: https://ncn.gov.pl/partners/chanse/.


Pripravil:

dr. Davor Kozmus

Nacionalna kontaktna oseba za CHANSE, "I. Cultural Transformations in the Digital Age"