Skoči do osrednje vsebine

Digitalno mladinsko delo

Na Nacionalnem posvetu mladinskega sektorja v Mariboru 2017 smo se spraševali, ali je čas za digitalno mladinsko delo?  Na podlagi posveta in dogajanja v zadnjem obdobju na področju digitalizacije sektorja Urad RS za mladino v sodelovanju z Nacionalno agencijo Movit za program Erasmus+ Mladi v akciji pripravljamo enodnevni Forum o digitalnem mladinskem delu »Kdaj, če ne zdaj?«, ki bo 15, oktobra 2019 v prostorih MIZŠ. Z organizacijo foruma  želimo spodbuditi premislek o digitalnem mladinskem delu in odpreti razpravo o nadaljnjem razvoju digitalnega mladinskega dela pri nas.

Tudi na ravni EU je luč sveta zagledala publikacija: Developing digital youth work, kjer je ekspertna skupina Evropske komisije uskladila definicijo digitalnega mladinskega dela, pripravila priporočila za države članice in poiskala primere dobrih praks praktične uporabe digitalnega mladinskega dela v državah EU. 

V času predsedovanja EU je Estonija predstavila koncept pametnega mladinskega dela. Pametno mladinsko delo“ je inovativna nadgradnja mladinskega dela, ki obsega digitalno mladinsko delo in vključuje raziskovalni, kakovostni in politični vidik. Več o pametnem mladinskem delu na povezavi.