Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju v letu 2024 (JPR-REZ-2024)

Rok za prijavo je potekel.

Predmet javnega razpisa je zbiranje projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za enomesečno bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah Ministrstva za kulturo v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo, v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2024. Financiranje vključuje:

 

–          stroške najemnine, tekoče stroške, ki so povezani z uporabo stanovanja, stroške rednega vzdrževanja in osnovne opreme umetniških rezidenc v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ter

–          pavšalno nadomestilo za stroške poti, bivanja in drugih stroškov za izbrane prijavitelje, in sicer za Berlin v višini 600 EUR neto, za London v višini 600 EUR neto, za Dunaj v višini 300 EUR neto ter za New York v višini največ 1.200 EUR neto v primeru enega prijavitelja ali največ 1.000 EUR neto na osebo v primeru skupinskega rezidenčnega bivanja.

 

Cilji javnega razpisa so krepitev umetniške ustvarjalnosti posameznikov ali umetniških skupin prek mobilnosti in medkulturne izmenjave idej, znanja in praks, krepitev njihove mednarodne uveljavitve ter uveljavljanje slovenske kulture in umetnosti v tujini.

 

Javni razpis je namenjen prijaviteljem, ki delujejo na naslednjih področjih slovenske umetnosti in kulture (razpisno področje): 

-           uprizoritvena umetnost,

-           vizualna umetnost,

-           arhitektura in oblikovanje,

-           glasbena umetnost,

-           intermedijske umetnosti,

-           film in AV-kultura,

-           knjiga,

-           kritika umetnosti ter refleksija kulture in družbe,

 

da se jim omogoči bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah.

Rok za prijavo je 8. september 2023.

Razpis je bil 2. junija objavljen v  Uradnem listu.