Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbor kulturnih projektov programa, namenjenega pripadnikom nemško govoreče etnične skupine v RS, ki jih bo v letu 2021 financirala RS iz proračuna, namenjenega za kulturo

Rok za prijavo je potekel.

Objavljen je javni razpis za izbor kulturnih projektov programa, namenjenega pripadnikom nemško govoreče etnične skupine v Republiki Sloveniji, ki jih bo v letu 2021, na podlagi Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Avstrije o sodelovanju v kulturi, izobraževanju in znanosti, financirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo.

Predmet razpisa je (so)financiranje kulturnih projektov nepridobitnih kulturnih organizacij s statusom pravne osebe zasebnega prava na podlagi 4. Delovnega programa o sodelovanju v kulturi, izobraževanju in znanosti med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Avstrije za obdobje od 2017 do 2021, ki jih bo v letu 2021 financirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo.

Cilji javnega razpisa so: ohranjanje, razvoj in promocija zgodovinske jezikovne in kulturne raznolikosti ter kulturne identitete pripadnikov nemško govoreče etnične skupine v Republiki Sloveniji ter višja raven območne in področne kulturne integracije manjšin.

Razpis traja od 12. 2. 2021 do 15. 3. 2021.

Prijava 

Vlogo izpolnite in oddajte v elektronski obliki na spletnem obrazcu, ki je dostopen v spletni aplikaciji eJR na naslovu http://ejr.ekultura.gov.si/ejr-web

Za tehnično pomoč pri oddaji elektronske vloge na javni razpis se obrnite na Sonjo Hiti Ožinger na elektronski naslov sonja.hiti-ozinger@gov.si. Za spletno prijavo in e-podpis SI-PASS je pomoč dostopna na https://www.si-trust.gov.si/sl/si-pass/.

Kontakt

Ime in priimek: Marjeta Preželj

Telefonska številka: 01 369 5888

Elektronski naslov: marjeta.prezelj@gov.si