Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbor kulturnih projektov, namenjenih senzorno oviranim, ki jih bo v letu 2023 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-SO-2023-P)

Rok za prijavo je potekel.

Odpiranje vlog

Zainteresirano javnost obveščamo, da se bo odpiranje vlog, prispelih na razpis JPR-SO-2023-P,  pričelo v ponedeljek, 29. maja 2023, ob 13. uri v prostorih Ministrstva za kulturo.

Namen razpisa

Namen razpisa je zagotoviti podporo razširjanju in povečanju raznolikosti programskih vsebin, namenjenih senzorno oviranim v njim prilagojenih tehnikah, in zagotoviti podporo razvoju ustrezne tehnične infrastrukture za razširjanje programskih vsebin, namenjenih senzorno oviranim, ustvarjanje pogojev enakih možnosti za delovanje na kulturnem področju s preseganjem oviranosti, varovanje kulturnih pravic ter povečanje dostopnosti knjižnega gradiva za senzorno ovirane.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programskih vsebin, namenjenih senzorno oviranim v njim prilagojenih tehnikah, knjig v Braillovi pisavi, zvočnih knjig in knjig v slovenskem znakovnem jeziku ter razvoja ustrezne tehnične infrastrukture, namenjene senzorno oviranim.

Besedilo je bilo v Uradnem listu objavljeno 21. 4. 2023.