Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbor kulturnih projektov, namenjenih pripadnikom nemško govoreče etnične skupine v Republiki Sloveniji za leto 2024 (JPR-SLOA-2024)

Rok za prijavo je potekel.

Odpiranje vlog se bo začelo v sredo, 10. aprila 2024, od 10. ure v prostorih Ministrstva za kulturo.

Predmet razpisa je financiranje kulturnih projektov nepridobitnih kulturnih organizacij s statusom pravne osebe zasebnega prava na podlagi 5. Delovnega programa o sodelovanju v kulturi, izobraževanju in znanosti med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Avstrije za obdobje od 2023 do 2027, ki jih bo v letu 2024 financirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo. Cilji javnega razpisa so ohranjanje, razvoj in promocija zgodovinske jezikovne in kulturne raznolikosti ter kulturne identitete pripadnikov nemško govoreče etnične skupine v Republiki Sloveniji.

Rok za prijavo je do vključno 8. aprila 2024. 

Javni razpis je bil 8. marca 2024 objavljen v Uradnem listu (številka 19/2024). 

Delavnica preko videokonference M-Teams, kjer bomo predstavili novosti letošnjega razpisa in dogovarjali na morebitna vprašanja v zvezi s prijavo na razpis, bo potekala v sredo, 20. marca 2024, ob 14. uri. Prijave zbira vodja razpisa na e-naslovu marjeta.prezelj@gov.si najkasneje do dneva delavnice do 9. ure. Pred pričetkom delavnice boste prejeli povezavo na svoj e-naslov.