Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve glede Koronavirus COVID-19

Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja.
Posebna opozorila veljajo za ItalijoSrbijoŠpanijoIranJužno Korejo, ZDA in Kitajsko.

Vse slovenske državljane v tujini pozivamo, da izpolnijo obrazec za potnike.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetujemo previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Vstop v Namibijo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Namibijo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo. V potnem listu mora biti najmanj ena prazna stran za žige mejnih organov. Če potujete boste na potovanju obiskali tudi Republiko Južno Afriko, svetujemo, da imate v potnem listu tri prazne strani, saj se lahko zgodi, da bodo južnoafriški mejni organi zahtevali dve prazni strani v potnem listu.

Za vizum se lahko zaprosi na: 

Veleposlaništvo Republike Namibije
Zuckerkandlgasse 2
1190 Dunaj
Avstrija
T: +43 1 402 93 71
E: nam.emb.vienna@speed.at
WWW: http://www.embnamibia.at/

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Čeprav stopnja kriminala v Namibiji ni visoka, v zadnjem času prihaja do vse več primerov tatvin, v katerih so oškodovani turisti. Vse več je oboroženih napadov, ropov in tatvin, ki jih izvajajo oborožene tolpe in posamezniki.

Dostop na določena področja je pod posebnim režimom. Gre za področje »Diamond Restricted Area« ali »Speergebiet« na skrajnem jugozahodu države, in sicer med mesti Lüderitz in Oranjemund (vstop v mesto Lüderitz ni omejen), pa tudi za določene predele naravnih parkov, za katere je za vstop potrebno pridobiti predhodno dovoljenje.

Meja z Angolo je na več krajih označena s preprosto bodečo žico, na nekaterih krajih pa sploh ni označena. Prestop meje, tudi če le za nekaj metrov, se lahko kaznuje z denarno ali zaporno kaznijo, zato svetujemo pozornost.

Slovenski turisti za vožnjo po Namibiji potrebujejo mednarodno vozniško dovoljenje.

Cepljenje proti rumeni mrzlici je za vstop v državo pogojno obvezno, in sicer za popotnike, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.

Iskalnik