GOV.SI

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki. Odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna, svetujemo dodatno previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Odsvetujemo vsa potovanja v provinco Likouala zaradi velikega števila razseljenih ljudi.

Odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna v regijo Pool, saj tam prihaja do občasnih napadov uporniških skupin. Za potovanje po cesti do regije Pool je potrebno pridobiti predhodno dovoljenje kongoleške vojske.

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Kongo.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Konga v Rimu
Salita San Nicola da Tolentino, 1/B
00198 Rim
Italija
T: +39 684 174 22

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Stopnja kriminala v Brazzavilu in Point Noire je nizka. Kljub temu svetujemo običajno previdnost. Stopnja kriminala je višja v ruralnih predelih države.

V Kongu so številne kontrolne točke za vozila, nekatere od teh so zelo slabo označene. Po poročilih naj bi na kontrolnih točkah pripadniki policije in vojske tujce ustavljali ter od njih zahtevali podkupnino.

Iz varnostnih razlogov (železniških nesreč) odsvetujemo potovanje z vlakom od Brazzavilla do Pointe Noire. Svetujemo, da med mestoma Brazzaville in Pointe Noire potujete z letalom.

Občasno prihaja do napadov (včasih oboroženih) na plovila, ki plujejo po reki Ubangi v regiji Likouala, kjer je Ubangi mejna reka med Kongom in Demokratično republiko Kongo.

V državi občasno izbruhne epidemija ebole. Odsvetujemo uživanje divjačine, saj je ta lahko okužena z ebolo.

Pri vstopu v državo je potrebno predložiti potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici. V kolikor tega nimate, vas bodo cepili (proti plačilu) ob vstopu v državo.

Tablete proti malariji so obvezne.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.