Skoči do osrednje vsebine

Za državljane Egipta

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Vizumska obveznost

Državljani Egipta potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo. 

Lokalno usklajena spremljajoča dokumentacija, ki jo je potrebno priložiti vlogi za vizum.

V vizumskih postopkih se lahko v posameznih primerih, poleg lokalno usklajene spremljajoče dokumentacije zahteva dodatno dokumentacijo.

Izjema:

Vizum ni potreben za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov-do 90 dni

Leta 2011 je z delovanjem pričel VIS (Visa Information System – vizni informacijski sistem schengenskih držav) na vseh diplomatsko konzularnih predstavništvih vseh držav članic na območju Severne Afrike. Uvedba VIS je v prvi vrsti namenjena hitrejšemu in varnejšemu vizumskemu postopku in hkrati preprečuje krajo identitete in zlorabo podatkov.

V vizumskh postopkih morajo prosilci ob podaji vloge oddati tudi prstne odtise. Proces odvzema je hiter, diskreten in ne podaljšuje postopka. Prstni odtisi prosilcev se bodo v centralnem registru VIS hranili 5 let.

Od slovenskih diplomatskih predstavništev in konzulatov se z 11. 10.2011 v VIS in posledično zajemanje prstnih odtisov vključuje le Veleposlaništvo RS v Kairu. 

VIS se bo uvajal postopoma po regijah. Severni Afriki bosta sledila Bližnji vzhod in območje zalivskih držav. V roku 2 let naj bi bila v VIS priključena vsa diplomatsko konzularna predstavništva schengenskih držav po vsem svetu. 

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/index.html

Iskalnik