Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualne informacije o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav najdete na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Meje so zaprte za tujce od začetka pandemije.

Vstop v Butan

Slovenski državljani za vstop v Butan potrebujejo vizum.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Butana v Ženevi
17-19 Chemin du champ d'Anier
1209 Ženeva
Švica
T: +41 22 799 08 90

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Turisti in poslovneži lahko državo obiščejo samo preko pooblaščene potovalne agencije v Butanu.

Podrobnejše informacije lahko dobite pri Butanskemu turističnemu svetu.

Ob vstopu v državo je potrebno na carini prijaviti vrednejše predmete (npr. prenosni računalnik, prenosni telefon, fotoaparat in druge elektronske naprave).

Butan predvideva stroge kazni za trgovino, prodajo ali uporabo drog.

Prodaja / kupovanje tobaka in tobačnih izdelkov je v Butanu prepovedano. Posamezni popotnik lahko – proti plačilu davka in uvoznih dajatev - v državo uvozi do 200 cigaret. Potrdilo o plačilu je potrebno shraniti za morebitno kasnejšo policijsko kontrolo.

Bolnišnice v državi nudijo le osnovno oskrbo. Planincem svetujemo, da pri izbiri zavarovanja upoštevajo morebiten strošek evakuacije s helikopterjem v bolnišnico v Indijo.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.

Iskalnik