Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID 19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Seznam držav za prehajanje meje v Republiko Slovenijo.

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop na Bahame

Slovenski državljani za vstop na Bahame vizuma ne potrebujejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa na Bahame.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Kazni za posedovanje ali trgovanje z drogami so izredno visoke. Svetujemo pozornost, saj se občasno dogaja, da so v točilnicah in barih turistom ponudijo narkotiki. Turistom, ki jih policija odkrije z narkotičnimi sredstvi grozi denarna kaze, zapor in / ali izgon iz države. Svetujemo, da vso svojo prtljago sami zapakirate in da ne nosite prtljage ali česar koli drugega, ki pripada kaki tretji osebi.

Svetujemo, da imate vedno s seboj kopijo potnega lista in zavarovalne police, medtem ko imate originalne dokumente varno shranjene npr. v hotelskem sefu.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.

Iskalnik