Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop na Bahame

Slovenski državljani za vstop na Bahame vizuma ne potrebujejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa na Bahame.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Kazni za posedovanje ali trgovanje z drogami so izredno visoke. Svetujemo pozornost, saj se občasno dogaja, da so v točilnicah in barih turistom ponudijo narkotiki. Turistom, ki jih policija odkrije z narkotičnimi sredstvi grozi denarna kaze, zapor in / ali izgon iz države. Svetujemo, da vso svojo prtljago sami zapakirate in da ne nosite prtljage ali česar koli drugega, ki pripada kaki tretji osebi.

Svetujemo, da imate vedno s seboj kopijo potnega lista in zavarovalne police, medtem ko imate originalne dokumente varno shranjene npr. v hotelskem sefu.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.