GOV.SI

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato v te dele države odsvetujemo turistična in druga potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Odsvetujemo vsa potovanja na območja v oddaljenosti do 450 km od meje z Malijem in Nigrom (opozorilo ne velja za mesti Tindouf in Tamanrasset), na območja v oddaljenosti 100 km od meje z Mavretanijo in na območja v oddaljenosti do 100 km od meje z Libijo in Tunizijo. Odsvetujemo tudi vsa potovanja, ki niso nujna na območja v mesta Tamanrasset, In Amenas in Tindouf ter v province Boumerdès, Bouira in Tizi Ouzou.

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Alžirijo.

Potni list mora biti veljaven najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

Slovenski državljani, ki imajo status novinarja in nameravajo v Alžiriji opravljati novinarske dejavnosti oziroma v Alžirijo potujejo v okviru uradnih delegacij, morajo za vizum zaprositi vsaj 15 dni pred potovanjem.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

Splošna opozorila

Posedovanje, uporaba in tihotapljenje drog (previdnost velja tudi pri nekaterih zdravilih na recept) so resna kazniva dejanja, za katere je zagrožena tudi zaporna kazen.

Alžirija je muslimanska država. Svetujemo spoštovanje krajevnih tradicij, običajev, navad in religije ter spoštljivo obnašanje še posebno v času Ramadana in pri obisku verskih središč.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.