Skoči do osrednje vsebine

Alžirija

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato v te dele države odsvetujemo turistična in druga potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Odsvetujemo vsa potovanja na območja v oddaljenosti do 450 km od meje z Malijem in Nigrom (opozorilo ne velja za mesti Tindouf in Tamanrasset), na območja v oddaljenosti 100 km od meje z Mavretanijo in na območja v oddaljenosti do 100 km od meje z Libijo in Tunizijo. Odsvetujemo tudi vsa potovanja, ki niso nujna na območja v mesta Tamanrasset, In Amenas in Tindouf ter v province Boumerdès, Bouira in Tizi Ouzou.

Vstop v Alžirijo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Alžirijo.

Potni list mora biti veljaven najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

Slovenski državljani, ki imajo status novinarja in nameravajo v Alžiriji opravljati novinarske dejavnosti oziroma v Alžirijo potujejo v okviru uradnih delegacij, morajo za vizum zaprositi vsaj 15 dni pred potovanjem.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

Splošna opozorila

Posedovanje, uporaba in tihotapljenje drog (previdnost velja tudi pri nekaterih zdravilih na recept) so resna kazniva dejanja, za katere je zagrožena tudi zaporna kazen.

Alžirija je muslimanska država. Svetujemo spoštovanje krajevnih tradicij, običajev, navad in religije ter spoštljivo obnašanje še posebno v času Ramadana in pri obisku verskih središč.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.