Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Priporočila in nasveti Ministrstva za zunanje in evropske zadeve so informativne narave in se lahko spreminjajo. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ter slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za poškodbe, izgubo ali škodo, ki bi jih lahko doživeli na potovanju. Pojasnilo stopenj tveganja najdete v temi Varnost potovanj.

 • Stopnja tveganja

  Povišana stopnja previdnosti: Svetujemo dodatno previdnost ter preverjanje in pridobitev informacij iz drugih virov. Obstajajo lahko določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države.

 • Barvna lestvica
 • Zadnje aktualno obvestilo

  V Kanadi je trenutno aktivnih 230 požarov, zaradi katerih je bilo evakuiranih skoraj 168.000 ljudi. Požarna ogroženost v zahodnem delu države ostaja izredno visoka, še posebej v Britanski Kolumbiji, Severozahodnih teritorijih, Jukonu in Alberti.

Varnost in kriminal

Zdravje

Splošno

 • Vožnja in najem avtomobila

  Prometni in varnostni zakoni se med provincami in ozemlji razlikujejo. Upoštevajte omejitve hitrosti in bodite posebej previdni, ko potujete po podeželskih cestah. Pazite na divje živali. Več informacij na spletni strani.

 • Opombe

  Pokličite 911 za nujno pomoč.