Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

mag. Anžej Frangeš

Mag. Anžej Frangeš, prvi rezidenčni veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Bolgariji, je delo nastopil 11. junija 2018. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je mag. Frangeša za izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Bolgariji postavil 24. maja 2018.

Mag. Anžej Frangeš se je zaposlil v Ministrstvu za zunanje zadeve leta 2003. V času dela na ministrstvu je bil med drugim napoten na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Beogradu, in sicer od 2005 do 2009, kjer se je ukvarjal z bilateralnim sodelovanjem med Slovenijo in Srbijo in spremljanjem vprašanja Kosova. Leta 2011 ga je ministrstvo napotilo v misijo EULEX – Kosovo. V misiji je tri leta opravljal naloge regionalnega oficirja za zvezo med Beogradom in Prištino, od leta 2014 do leta 2016 pa je služboval v okviru Evropske službe za zunanje delovanje (EEAS) oziroma Delegacije Evropske unije v Beogradu, kjer je bil zadolžen za dialog med srbsko in kosovsko stranjo.

Po vrnitvi v Slovenijo je do prevzema funkcije veleposlanika v Bolgariji opravljal delo svetovalca predsednika vlade Republike Slovenije za področje zunanjih zadev.