Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

mag. Anžej Frangeš

Mag. Anžej Frangeš, prvi rezidenčni veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Bolgariji, je delo nastopil 11. junija 2018. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je mag. Frangeša za izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Bolgariji postavil 24. maja 2018.

Mag. Anžej Frangeš se je zaposlil v Ministrstvu za zunanje zadeve leta 2003. V času dela na ministrstvu je bil med drugim napoten na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Beogradu, in sicer od 2005 do 2009, kjer se je ukvarjal z bilateralnim sodelovanjem med Slovenijo in Srbijo in spremljanjem vprašanja Kosova. Leta 2011 ga je ministrstvo napotilo v misijo EULEX – Kosovo. V misiji je tri leta opravljal naloge regionalnega oficirja za zvezo med Beogradom in Prištino, od leta 2014 do leta 2016 pa je služboval v okviru Evropske službe za zunanje delovanje (EEAS) oziroma Delegacije Evropske unije v Beogradu, kjer je bil zadolžen za dialog med srbsko in kosovsko stranjo.

Po vrnitvi v Slovenijo je do prevzema funkcije veleposlanika v Bolgariji opravljal delo svetovalca predsednika vlade Republike Slovenije za področje zunanjih zadev.