Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu je diplomatsko predstavništvo Republike Slovenije v Kraljevini Španiji. Ukaz o njegovem odprtju je bil izdan 31. 3. 1993, leto dni po vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama. Iz Madrida veleposlaništvo nerezidenčno pokriva še Kneževino Andoro in Demokratično ljudsko republiko Alžirijo.

Najpomembnejše naloge veleposlaništva so:

  • predstavljanje in zaščita interesov Republike Slovenije v Kraljevini Španiji in preostalih državah akreditacije,
  • pospeševanje dvostranskih političnih, gospodarskih in kulturnih odnosov ter vsestranskega sodelovanja med Slovenijo in Španijo ter državami akreditacije,
  • skrb za prepoznavnost Slovenije v državi sprejemnici,
  • konzularna pomoč slovenskim državljanom,
  • vodenje upravnih postopkov za slovenske državljane v Španiji in državah akreditacije.

Veleposlanik

Diplomati

Strokovno-tehnično osebje

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: