Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Od leta 2011 na veleposlaništvu deluje knjižni kotiček s pestro izbiro knjig, ki je namenjena slovenski skupnosti in vsem prijateljem Slovenije. S popolnoma brezplačno izposojo želimo približati slovensko besedo rojakom in na tak način negovati slovenstvo tudi v grškem okolju. Knjižnica vsebuje leposlovne, zgodovinske in potopisne knjige, pa tudi slikanice in pravljice.

Če želite odstopiti odvečno slovensko, četudi rabljeno knjigo naši knjižnici, vam bomo v imenu v Grčiji živečih rojakov zanjo iskreno hvaležni. Zahvaljujemo se tudi knjižni založbi Kres, ki nam je podarila ducat prelepih otroških knjig za naše najmlajše zdomce.