Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Od leta 2011 na veleposlaništvu deluje knjižni kotiček s pestro izbiro knjig, ki je namenjena slovenski skupnosti in vsem prijateljem Slovenije. S popolnoma brezplačno izposojo želimo približati slovensko besedo rojakom in na tak način negovati slovenstvo tudi v grškem okolju. Knjižnica vsebuje leposlovne, zgodovinske in potopisne knjige, pa tudi slikanice in pravljice.

Če želite odstopiti odvečno slovensko, četudi rabljeno knjigo naši knjižnici, vam bomo v imenu v Grčiji živečih rojakov zanjo iskreno hvaležni. Zahvaljujemo se tudi knjižni založbi Kres, ki nam je podarila ducat prelepih otroških knjig za naše najmlajše zdomce.