Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Vojko Kuzma, rojen 31. januarja 1960 v Mariboru, je diplomiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Aktivno govori angleško, nemško, hrvaško, srbsko in češko, razume tudi francosko.

Poklicno pot je začel leta 1987 kot pripravnik na Mestni občini Maribor, pozneje pa je delal na Inštitutu za javnomnenjske raziskave Fakultete za družbene vede in Centru za strateške študije Ministrstva za obrambo Slovenije. Leta 1992 se je zaposlil na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije v Sektorju za politične multilateralne odnose, kjer je delal do leta 1995, ko je postal sekretar odbora za obrambo v Državnem zboru Republike Slovenije. Leta 1997 se je vrnil na zunanje ministrstvo. Od takrat je služboval tako na ministrstvu kot na veleposlaništvih Republike Slovenije. Na ministrstvu je delal v Sektorju za sosednje države, Sektorju za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Sektorju za varnostno politiko in Sektorju za strateške študije. V tujini je bil med letoma 1998 in 2002 namestnik veleposlanika na veleposlaništvu Slovenije v Sarajevu (med novembrom 1999 in januarjem 2001 tudi kot začasni odpravnik poslov), med letoma 2004 in 2008 je služboval na veleposlaništvu Slovenije v Pragi (med novembrom 2007 in januarjem 2008 tudi kot začasni odpravnik poslov), poleti leta 2010 pa je kot začasni odpravnik poslov vodil veleposlaništvo Slovenije v Helsinkih. Od 14. junija 2019 je vodja Urada Republike Slovenije v Palestini.