Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Vojko Kuzma, rojen 31. januarja 1960 v Mariboru, je diplomiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Aktivno govori angleško, nemško, hrvaško, srbsko in češko, razume tudi francosko.

Poklicno pot je začel leta 1987 kot pripravnik na Mestni občini Maribor, pozneje pa je delal na Inštitutu za javnomnenjske raziskave Fakultete za družbene vede in Centru za strateške študije Ministrstva za obrambo Slovenije. Leta 1992 se je zaposlil na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije v Sektorju za politične multilateralne odnose, kjer je delal do leta 1995, ko je postal sekretar odbora za obrambo v Državnem zboru Republike Slovenije. Leta 1997 se je vrnil na zunanje ministrstvo. Od takrat je služboval tako na ministrstvu kot na veleposlaništvih Republike Slovenije. Na ministrstvu je delal v Sektorju za sosednje države, Sektorju za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Sektorju za varnostno politiko in Sektorju za strateške študije. V tujini je bil med letoma 1998 in 2002 namestnik veleposlanika na veleposlaništvu Slovenije v Sarajevu (med novembrom 1999 in januarjem 2001 tudi kot začasni odpravnik poslov), med letoma 2004 in 2008 je služboval na veleposlaništvu Slovenije v Pragi (med novembrom 2007 in januarjem 2008 tudi kot začasni odpravnik poslov), poleti leta 2010 pa je kot začasni odpravnik poslov vodil veleposlaništvo Slovenije v Helsinkih. Od 14. junija 2019 je vodja Urada Republike Slovenije v Palestini.