Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Vodja urada

Zgodovina urada

Republika Slovenija je 1. oktobra 2007 v Ramali odprla Predstavniško pisarno pri Palestinski upravi, predvsem zaradi uravnoteženja prisotnosti Republike Slovenije na Bližnjem vzhodu, a tudi v luči priprav na predsedovanje Svetu Evropske Unije v prvi polovici leta 2008.

Delovanje Predstavniške pisarne je bistvenega pomena za nepristransko in uravnoteženo oblikovanje stališč o bližnjevzhodnih vprašanjih. Poleg tega je vzpostavitev diplomatskega predstavništva pomembno pripomogla h krepitvi odnosov med Slovenijo in Palestino na področju političnih stikov, humanitarne pomoči in izobraževanja.

Vlada Republike Slovenije je 9. 1. 2014 na 40. redni seji potrdila spremembo statusa Predstavniške pisarne Republike Slovenije pri Palestinski upravi v Urad Republike Slovenije v Palestini.

Pisarna in nato urad sta vzpostavila mrežo stikov, ki je neprecenljiva pri ugotavljanju dejanskega stanja na terenu, pospeševanju sodelovanja Republike Slovenije s Palestino, izvedbi bilateralnih, predvsem humanitarnih projektov, aktivnem sooblikovanju politike EU in krepitvi odnosov na področju izobraževanja.

Palestina Slovenijo pokriva iz diplomatskega predstavništva na Dunaju (nerezidenčni veleposlanik Salah Abdel Šafi je 15. oktobra 2014 predal poverilna pisma predsedniku Republike Slovenije).