Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Cilj projekta je bil krepitev zmogljivosti držav pri načrtovanju, usklajevanju in pripravi digitalnih kampanj, kar ima neposreden vpliv na oblikovanje javnega mnenja. S krepitvijo institucij se utrjujejo procesi demokratizacije in odpornosti držav, kar krepi proces pridruževanja EU v ciljnih državah. Posebna pozornost je bila namenjena razvoju in trajnosti projekta.
V okviru projekta se je s sredstvi MZEZ preko usposabljanj opolnomočilo cca 100 vladnih komunikatorjev, da se bodo lažje znašli v okolju in da bodo bolje komunicirali s svojimi javnostmi.
Izvedena so bila dvodnevna usposabljanja za 20 predstavnikov iz Kosova in za 35 predstavnikov iz Severne Makedonije. Organizirano je bilo tudi usposabljanje za 37 predstavnikov iz držav Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope. Usposabljanj so se poleg vladnih komunikatorjev iz držav Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope udeleževali tudi predstavniki Litve, Latvije, Estonije, Slovaške, Češke, Bolgarije, Romunije, Slovenije in Kanade.