Skoči do osrednje vsebine

Slovenia.si – Slovenija v zgodbah, ki jih pišemo njeni ljudje

Sredi novembra je zaživelo novo spletno mesto slovenia.si, ki predstavlja Slovenijo skozi zapisane in video zgodbe ter nacionalno znamko I Feel Slovenia. Kdo smo Slovenci? Kaj so naše posebnosti? Katere so naše posebne navade? Po čem je Slovenija najbolj prepoznavna? Na kaj smo ponosni? Kdo je zaznamoval našo preteklost in kdo so Slovenci, ki so s svojimi dosežki popeljali Slovenijo v svet? Pa tudi kakšno šalo o Slovencih boste našli in recept za praznične ter običajne dni. Vse to in še več v štirih rubrikah na prenovljenem spletnem mestu slovenia.si: This is Slovenia, Art & Cultural Heritage, Business & Innovation ter Excellence.
Spletno mesto slovenia.si - naslovna stran

Spletno mesto slovenia.si | Avtor: UKOM

V prvem tednu predstavljamo zanimive zgodbe o zelenih koščkih in kotičkih Slovenije, trajnostnem odnosu do okolja, o pozitivnih učinkih zelenega gospodarstva, o ogroženosti našega planeta in o rešitvah, ki jih poznamo v Sloveniji.

Spletno mesto slovenia.si upošteva tudi vrednote in smernice nacionalne znamke I Feel Slovenia, ki so razvidne tako iz vizualnih lastnosti spletnega mesta kakor tudi vsebin in fotografij ter video posnetkov. V Sloveniji je zelena več kot barva – je slovenska zelena, ki izraža ravnotežje življenjskega sloga, sobivanje z naravo, usmerjenost v tisto, kar čutimo z rokami, gorečnost do vsega slovenskega, inovativnost, ustvarjalnost, zeleno butičnost, spodbudno okolje in edinstvenost.

Spletno mesto je v angleškem jeziku in je namenjeno tujim javnostim, vendar pa je lahko zanimivo tudi za prebivalce Slovenije, da se tako spomnimo, na kaj vse smo lahko ponosni in po čem smo edinstveni.

Poskrbeli smo, da boste zgodbe o Sloveniji lahko prebirali prav povsod, saj je spletno mesto prilagojeno tudi mobilnim telefonom. Zanimivih zgodb o Sloveniji in njenih ljudeh nikoli ne zmanjka. Veseli bomo, če se nam boste tudi oglasili s predlogi zanje in po svoje prispevali k naši še lepši in boljši podobi v svetu.