Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za pravosodje na delovnem obisku v Celju

Ministrica za pravosodje se je na sedežu zunanjega oddelka Državnega tožilstva v Celju srečala z vodjo oddelka, višjim državnim tožilcem Ivanom Žaberlom in vodjo zunanjega oddelka v Velenju, okrožnim državnim tožilcem Darkom Oprešnikom. Spregovorili so o prostorski problematiki in težavah z arhivom.

Sledilo je srečanje s predsednikom Višjega sodišča Celje Brankom Aubrehtom, predsednico Delovnega sodišča Celje Ido Dimec, predsednico Okrožnega sodišča Celje Petro Giacomelli in vodjo zunanjega oddelka Upravnega sodišča Celje Melito Ambrož. Na sestanku so bile prisotne tudi predsednice okrajnih sodišč Celje, Šmarje pri Jelšah, Slovenske Konjice, Velenje, Žalec in Šentjur. Na srečanju so predstavniki sodišč izpostavili problematiko razporejanja okrajnih sodnikov na okrožno sodišče v skladu z 71. členom Zakona o sodiščih, implementaciji novele N Zakona o kazenskem postopku, prostorski problematiki in varnostnih razmerah.
 
Nato se je ministrica za pravosodje sestala z vodjo zunanjega oddelka Državnega odvetništva v Celju, višjo državno odvetnico dr. Martino Bukovec, kjer je beseda tekla o ureditvi arhivskega prostora.
 
Ministrica Katič je s sodelavci obiskala Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje, kjer je z v.d. generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojanom Majcnom in direktorjem Zavoda za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje Zoranom Remicem spregovorila o varnostnih razmerah, pomanjkanju kadra, prostorski stiski in primernih rešitvah.

V izjavi za medije je ministrica Katič dejala, da so tovrstni obiski in srečanja s pravosodnimi deležniki odlična priložnost, da se neposredno izmenjajo stališča in mnenja o aktualnih projektih Ministrstva za pravosodje.

Obisk je ministrica Katič nadaljevala na Probacijski enoti Celje. Direktorica Uprave za probacijo mag. Danijela Mrhar Prelić in vodja Probacijske enote Celje Marko Reberšek sta se ministrici še posebej zahvalila za podporo in angažiranost pri dodatnih zaposlitvah v letu 2019.
 
Ob zaključku delovnega obiska v Celju se je ministrica sestala tudi z županom Mestne občine Celje Bojanom Šrotom.