Skoči do osrednje vsebine

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Na Generalnem uradu je danes potekala svečana prisega sedmih novosprejetih pravosodnih policistov, ki so uspešno opravili predpisano usposabljanje za ta poklic in zaključne izpite. Pravosodna policistka in policisti bodo svoje delo opravljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Maribor, Celje ter v Prevzgojnem domu Radeče.

  • Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič je danes, 2. oktobra 2020, obiskala Zavod za prestajanje kazni zapora Maribor. V okviru delovnega obiska se je pogovarjala z direktorjem zavoda Robertom Šilcem in sodelavci, ki vodijo posamezno strokovno področje. Seznanila se je z razmerami v zavodu in nekaterimi izzivi, s katerimi se soočajo zaposleni. Po uvodnem pogovoru si je ogledala bivalne prostore zaprtega in polodprtega oddelka zavoda, skupaj z drugimi spremljajočimi prostori.

  • Pod organizacijskim vodstvom Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje je v sredo, 30. septembra 2020, na Rakovniku pri Šentrupertu potekala zaključna konferenca SkillHubs.

    Udeležence zaključne konference je uvodoma nagovoril generalni direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojan Majcen, ki je izpostavil področje izobraževanja in dela kot pomembna temelja postpenalne obravnave zaprtih oseb. Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje se je zahvalil za dolgoletno uspešno in tvorno sodelovanje ter poudaril, da tudi skupaj z njimi pomagamo posameznikom in jih usmerjamo na pravo pot.

Aktualno

Iskalnik