Skoči do osrednje vsebine

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Na Generalnem uradu je danes, 14. januarja 2021, potekala svečana prisega enajstih novosprejetih pravosodnih policistk in policistov. Vsi so uspešno opravili usposabljanje ter konec preteklega in v začetku leta 2021 opravili tudi zaključne izpite. Pravosodni policistki in policisti bodo svoje delo opravljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, Koper, Dob pri Mirni, Maribor, Celje ter v Prevzgojnem domu Radeče.

 • V predprazničnem času je v okviru Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij potekal video natečaj kot ena od dodatnih aktivnosti, ki potekajo v zavodih v času epidemije.

 • Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič je danes skupaj z generalnim direktorjem Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojanom Majcnom s simbolično gesto razveselila male bolnike v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča.

Aktualno

 • Aktivnosti v času epidemije v Polodprtem oddelku Slovenska vas

  Vsak konec leta v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Polodprti oddelek Slovenska vas izvedemo vrsto aktivnosti za obsojence, da bi jih vključili v pripravo na praznike.

 • Aktivnosti na Odprtem oddelku Puščava

  Vsak konec leta se v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Odprti oddelek Puščava, izvede veliko aktivnosti, ki so namenjene predvsem pripravi prazničnega vzdušja v oddelku. Tovrstne aktivnosti so tokrat še toliko bolj pomembne, saj so se obsojenci, ki so ostali v oddelku, znašli v povsem novih razmerah. Zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo, namreč ne morejo koristiti zunajzavodskih ugodnosti.

 • Praznične aktivnosti v zavodih Ig in Koper

  V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig so se obsojenke v prazničnem času prepustile ustvarjanju okrasja iz naravnih materialov. V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper pa smo nadaljevali s projektom izdelave igrač za slepe in slabovidne otroke.

Dogodki