Skoči do osrednje vsebine

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper smo gostili predstavnike Mednarodne zveze za preprečevanje samomora (angleško International Association for Suicide Prevention - IASP).

 • Pred generalnim direktorjem mag. Bojanom Majcnom so svečano prisegli pravosodna policistka in dva pravosodna policista, ki bodo delo opravljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig, Ljubljana in Maribor.

 • Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij se je danes udeležila Festivala poklicev v Kočevju, na katerem smo predstavljali poklic pravosodni policist in pravosodna policistka.

Novice

 • Aktivnosti za zaprte osebe v zaporih Celje, Ig in Koper

  V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo v tem mesecu izvedli skupinski namenski izhod s pomembno izobraževalno vsebino. V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig smo za začetek šolskega leta pripravili presenečenje za prvošolce, v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper pa smo izvedli pohod po učni poti.

 • Aktivnosti celjskega zapora za pomoč na poplavljenih območjih

  Pri pomoči prizadetim v poplavah in odstranjevanju posledic ujme sodelujemo tudi v okviru Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS).

 • V Prevzgojnem domu Radeče v sodelovanju s knjižnico izvedli delavnico

  V Prevzgojnem domu Radeče je v sodelovanju s Knjižnico Radeče potekala poletna delavnica za otroke. V okviru poletnih dejavnosti radeške knjižnice so organizirane najrazličnejše delavnice in ena izmed njih je bila tudi izdelava hišk za žuželke, ki je bila izpeljana v lesarski delavnici prevzgojnega doma.