GOV.SI

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je danes, 10. septembra 2019, potekala slovesnost ob praznovanju 60-letnice zavoda.

  Sodelavci zavoda Dob so zbrali pestro gradivo, predstavljeno v zborniku, v katerem se odraža 6. desetletij delovanja zapora. Zbornik bogatijo tudi arhivsko slikovno gradivo in osebna pričevanja nekdanjih zaposlenih v zavodu. V muzejski zbirki so predstavljene vsebine od zgodovinskega razvoja izvrševanja kazni, kazenske zakonodaje, do predstavitve današnjega zavoda Dob in Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij kot celote. Zbirki poseben pečat dajejo tudi razstavljeni eksponati.

 • Na Generalnem uradu je danes, 22. avgusta 2019, potekala svečana prisega petih novosprejetih pravosodnih policistov, ki so uspešno opravili predpisano usposabljanje in zaključni izpit v mesecu juliju. Del usposabljanja so pravosodni policisti opravili v Gotenici, praktično usposabljanje pa je potekalo v zavodih, kjer bodo delo opravljali, in sicer v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob, Ig in Maribor.

Aktualno

 • ZPKZ Dob – podelitev spričeval ob uspešnem zaključku šolanja

  V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je v torek, 10. septembra 2019, potekala razglasitev rezultatov poklicne mature in zaključnih izpitov ter podelitev spričeval. Dva obsojenca sta uspešno zaključila poklicno maturo, pet obsojencev pa je zaključilo srednje poklicno izobraževanje Gastronomske in hotelske storitve. Zbrane sta na dogodku nagovorila strokovna delavca iz Centra za izobraževanje Ljubljana Cene Štupar ga. Branka Bricl in g. Jure Jamšek ter jim čestitala ob uspešnem zaključku programa. Podala sta tudi nekaj nasvetov za nadaljevanje njihove poti.

 • Mednarodna konferenca o obravnavi alkoholizma ter drugih odvisnosti

  Strokovni delavci Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij so se 12. in 13. septembra 2019 udeležili mednarodne konference Alpe Jadran Balkan, Pot k sodelovanju: Integracija različnih oblik strokovne pomoči na področju zdravljenja in obravnave alkoholizma ter drugih odvisnosti.

 • ZPKZ Ig – poletno dogajanje v zavodu

  Na prijetno sončno popoldne se je grajsko dvorišče Zavoda za prestajanje kazni zapora Ig 14. avgusta 2019 spremenilo v prizorišče kulturnega dogodka s predstavitvijo estetskih uporabnih izdelkov. Poudarek je bil na nakitu in drugih izdelkih, ki so nastali v sklopu prostočasnih dejavnosti.

Zaporska statistika