Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje zajtrkoval z otroki na Pediatrični kliniki

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes na Pediatrični kliniki obiskali najtežje bolne otroke, kjer dajejo poseben pomen tudi zdravi prehrani. Ob tem je poudaril, da je ravno zato "slovenski zajtrk pomemben del terapije za nekatere težko bolne otroke." Minister je z otroki začel nov dan s skupnim zajtrkom.

"Jutro je najlepši del dneva in zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu," je ob jutranjem druženju povedal strokovni direktor Pediatrične klinike UKC Ljubljana dr. Marko Pokorn. 

Na ministrstvu za zdravje prepoznavamo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk kot priložnost za opozarjanje na pomembnost uživanja zajtrka kot prvega obroka, ki nam da energijo za zagon tako telesne kot miselne aktivnosti. Predvsem pa je za bolnega otroka pomembno, da je v času bolezni primerno prehranjen in hidriran.

Z obeleževanjem tradicionalnega slovenskega zajtrka želimo krepiti dobro navado rednega zajtrkovanja doma, v vrtcih, šolah in drugod. Razvoj in ohranjanje zdravih navad gibanja in prehranjevanja je rdeča nit nacionalnega programa Dober tek Slovenija, zdravo uživaj&več gibaj!