Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Podaljšani ukrepi na področju voznikov in vozil ter veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela izpita in izkaznic o kvalifikacijah

  Z Odlokom o spremembah odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, je Vlada podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji ter s tem do vključno 29. januarja 2021 podaljšala začasno prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil.

 • Register kmetijskih gospodarstev v času od 11. do 24. januarja 2021 ne bo deloval

  V skladu z 91. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 (Uradni list Republike Slovenije, številka 175/20) bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano posodobilo GERK-e (grafične enote rabe kmetijskega gospodarstva) po uradni dolžnosti, z izločitvijo vseh neupravičenih površin. V skladu s 143. členom Zakona o kmetijstvu pa tudi druge podatke, vpisane v Register kmetijskih gospodarstev (RKG). Izpisov iz RKG ne bo izdanih, bodo pa shranjeni v RKG aplikaciji.

 • Vlada na dopisni seji izdala Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni covid-19 v upravnih zadevah

  Vlada je na dopisni seji 10. 12. 2020 izdala odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni covid-19 v upravnih zadevah.

 • Predhodno naročanje strank na Upravni enoti Dravograd v času izrednih zdravstvenih razmer/epidemije

  V skladu z usmeritvami Vlade Republike Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije ter v skladu z usmeritvami Ministrstva za javno upravo vas obveščamo, da se zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID-19, na Upravni enoti Dravograd do preklica uvajajo naslednji ukrepi:

 • Minister Rudi Medved podelil priznanja uporabnikom modela kakovosti CAF v letu 2019

  Minister za javno upravo Rudi Medved je skupaj z državno sekretarko Mojco Ramšak Pešec in generalnim direktorjem Direktorata za javni sektor Petrom Pogačarjem podelil priznanja uporabnikom modela kakovosti CAF v letu 2019.

 • Višji prejemki upravičencev po »vojni zakonodaji« od 1. 7. 2019 dalje

  Na podlagi Zakona o usklajevanju transferjev posameznikom in gospodinjstvom v RS je bil v Uradnem listu RS, št. 46/19, dne 19. 7. 2019 objavljen Sklep o usklajenih višinah transferjev, ki so določeni v nominalnih zneskih ter o odstotku uskladitve drugih transferjev posameznikom in gospodinjstvom v RS od 1. julija 2019. Sklep določa, da se za transferje opravi uskladitev v višini 2,4 %. Na podlagi podatkov Statističnega urada RS je rast cen življenjskih potrebščin v obdobju januar-junij 2019 znašala 2,4%, in predstavlja odstotek uskladitve. Za naveden odstotek se od 1. julija 2019 dalje uskladijo tudi vsi mesečni denarni prejemki vojnih invalidov, vojnih veteranov in žrtev vojnega nasilja po tako imenovani »vojni zakonodaji».

 • Obvestilo

  Moteno poslovanje dne 17. 9. 2019