Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Srečanje s senatorko Rojc in zastopniki manjšine o prihodnosti slovenskega zastopstva v rimskem parlamentu

  Danes je na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu potekalo srečanje o v tem trenutku zelo perečem vprašanju slovenskega zastopstva v rimskem parlamentu, saj je politična kriza v Italiji povzročila razmere, v katerih je slovenska prisotnost v rimskem parlamentu v naslednjem mandatu resno ogrožena. Slovencem v Italiji namreč grozi, da bodo prvič po desetletjih ostali brez glasu v italijanski prestolnici.

 • Državna sekretarka Humar sprejela člane slovenske gledališke skupine Pristava iz Argentine

  Državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar je danes v prostorih urada sprejela člane gledališke skupine društva Slovenska Pristava iz Buenos Airesa, Argentina, ki se te dni mudijo na turneji po Sloveniji z gledališko predstavo Jeklene magnolije.

 • Državna sekretarka na srečanju senatorke Tatjane Rojc

  Državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar se je danes udeležila srečanja, ki ga je ob sklepnem delu parlamentarnega mandata pripravila senatorka v rimskem parlamentu Tatjana Rojc.

 • Minister Arčon in državna sekretarka Humar ob obisku predsednice Madžarske

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes v okviru prvega uradnega obiska novoizvoljene predsednice Republike Madžarske Katalin Novák v Republiki Sloveniji udeležil sprejema z vojaškimi častmi na Kongresnem trgu v središču Ljubljane, polaganja venca k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam ter plenarnih pogovorov, ki so sledili v Predsedniški palači.

 • Minister Arčon s predstavniki slovenskih skupnosti v Južni Ameriki

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes prek video povezave sestal s predstavniki slovenskih skupnosti v Južni Ameriki. Ministru so stvarnost in izzive orisali predstavniki slovenskih skupnosti iz Argentine, Urugvaja, Čila in Peruja.

 • Na uradu sprejeli potomke aleksandrink

  Današnji dan so na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu obogatile članice Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink, s predsednico mag. Darinko Kozinc, in Društva žena iz Prvačine pri Novi Gorici, s predsednico Andrejko Humar. Sprejela in pozdravila jih je državna sekretarka na uradu Vesna Humar, tudi sama potomka aleksandrinke.

 • Minister Arčon s slovenskimi skupnostmi na Zahodnem Balkanu

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes prek video povezave sestal s predstavniki slovenskih skupnosti na Zahodnem Balkanu. Svoje aktivnosti in izzive, s katerimi se soočajo, so predstavili slovenski predstavniki iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Severne Makedonije in Srbije.

 • Minister Arčon s slovensko skupnostjo v Kanadi

  Minister Arčon je izrazil zadovoljstvo z aktivnostmi in uspešnim delom slovenske skupnosti v Kanadi.

 • Minister s Slavkom Sakelškom

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes srečal tudi z gospodom Slavkom Sakelškom, idejnim očetom mednarodnega projekta Žogarija, Alpe-Jadran-Donava, v katerega so vključene osnovne šole iz devetih držav, tudi iz zamejstva.

 • Minister s predstavniki Slovenske Karitas

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes srečal s predstavniki Slovenske Karitas.

 • Minister sprejel štipendiste Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je danes na Uradu Vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu sprejel štipendiste Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF), ki v teh tednih v Sloveniji nabirajo nova znanja, izkušnje, ob tem pa raziskujejo in spoznavajo domovino svojih prednikov.

 • Delovni dan ministra Arčona

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes srečal z Damjanom Ahlinom, Uršo Prepeluh Magajne in predstavniki Festivala za tretje življenjsko obdobje.

 • Minister Arčon s slovenskimi skupnostmi po Evropi

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes prek video povezave sestal s predstavniki slovenskih skupnosti po Evropi. Svoje aktivnosti so predstavili slovenski predstavniki iz Avstrija, Belgije, Češke, Francije, Irske, Italije, Nizozemske, Slovaške, Španije, Švedske, Švice in Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Na pogovoru so sodelovali tudi predstavniki Veleposlaništev Republike Slovenije.

 • Minister Matej Arčon z varuhom človekovih pravic Petrom Svetina

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes na sedežu Varuha za človekove pravice na spoznavnem obisku sestal z varuhom človekovih pravic Petrom Svetino.

 • Minister s predstavnikoma Zedinjene Slovenije

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je danes na uradu sprejel Pavla Brulo in Andrejko Selan, predstavnika Zedinjene Slovenije, krovne organizacije Slovencev v Argentini, ki spremljata RAST 51 (51. generacijo abiturientov Slovenskega srednješolskega tečaja Marka Bajuka iz Argentine).

 • Minister na Inštitutu za narodnostna vprašanja

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je danes na povabilo prof. dr. Sonje Novak Lukanovič, direktorice Inštituta za narodnostna vprašanja v Ljubljani, obiskal to pomembno ustanovo, ki že od leta 1925 bogati naš znanstveni prostor.

 • Državna sekretarka Humar na slovesnosti ob 30. obletnici Izseljenskega društva Slovenija v svetu

  Državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar se je včeraj, 3. julija, v Zavodu sv. Stanislava udeležila slovesnosti ob 30. obletnici Izseljenskega društva Slovenija v svetu.

 • Minister Arčon podelil priznanje organizatorjem 50. festivala Števerjan

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes v Števerjanu udeležil jubilejnega 50. festivala narodno-zabavne glasbe Števerjan 2022.

 • Minister Arčon na osrednji prireditvi Dobrodošli doma 2022

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes na Glavnem trgu v Novem mestu udeležil osrednje prireditve Dobrodošli doma 2022. Na slovesnosti je imel minister Arčon nagovor in podelil pokal zmagovalcem 7. nogometnega prvenstva Slovencev po svetu, društvu SAK iz Celovca.

 • Spletno srečanje ministra Arčona s slovensko skupnostjo v Avstraliji

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes na spletnem srečanju sestal s predstavniki slovenske skupnosti v Avstraliji. Gre za enega v vrsti spoznavnih srečanj ministra z namenom vzpostavitve stika s slovenskimi skupnostmi po svetu. Srečanja se je udeležila tudi državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar.