Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Video

  Predsednik vlade Janez Janša: Trenutna epidemiološka slika omogoča sproščanje v nekaterih regijah

  Predsednik vlade Janez Janša je v današnji izjavi za medije po 50. redni seji vlade poudaril, da je Vlada RS danes po predhodnem posvetovanju z vodstvom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in svetovalno skupino sprejela nekatere odločitve, ki izhajajo iz aktualne epidemiološke situacije in načrta sproščanja ukrepov.

 • Video

  Predsednik vlade Janez Janša: Za letošnje leto imamo zagotovljenih 3 milijone odmerkov cepiva za 1.600.000 prebivalcev

  Danes je na Brdu pri Kranju potekala novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, na kateri je bilo govora o cepljenju proti covid-19, obenem pa je bil predstavljen tudi osmi protikoronski paket za blaženje posledic epidemije.

 • Odziv na napačne navedbe glede ustreznosti hitrih testov

  Verifikacija Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in interna analiza Ministrstva za zdravje (MZ) dokazujeta, da so testi ustrezni in izpolnjujejo zahteve, skladne s pogodbo. Zavajajoče je, da se parcialno navaja le posamezne vrednosti občutljivosti in specifičnosti testov. Vse interpretacije, ki se danes pojavljajo v javnosti glede neustreznosti testov, so posledica enoznačnega laičnega interpretiranja podatkov.

 • Preventivni pregledi za zgodnje odkrivanje rakavih sprememb ustne votline

  Na pobudo Zdravniške zbornice Slovenije ter v sodelovanju s Kliničnim oddelkom za maksilofacialno in oralno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana zobozdravniki že od decembra izvajajo akcijo preventivnih pregledov ustne votline. Zgodnje odkritje rakavih sprememb v ustni votlini je namreč ključni dejavnik pri uspešnosti zdravljenja.

 • Video

  Magajne: Pozitivni hitri testi med 80 in 90 odstotki pokažejo pravilen rezultat

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala državni sekretar, pristojen za cepljenje Jelko Kacin, in državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Marija Magajne.

 • Verifikacijsko poročilo NLZOH potrdilo ustreznost hitrih testov

  Objavljamo verifikacijsko poročilo za hitre teste, ki so ga pripravili v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano. Prav tako objavljamo analizo hitrih testov, ki smo jo pripravili na ministrstvu za zdravje. celoti.

 • Delovni obiski v slovenskih bolnišnicah

  Vodstvo Ministrstva za zdravje je obiskalo slovenske bolnišnice z namenom seznanitve s stanjem v bolnišnicah zaradi koronavirusa

 • Na neformalni videokonferenci ministrov za zdravje EU o cepljenju proti koronavirusu

  Predsednik vlade Janez Janša se je v funkciji zdravstvenega ministra danes udeležil neformalne videokonference ministrov za zdravje EU. Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj glede sistema spremljanja cepljenja, kaj smo se naučili v prvih dneh cepljenja in izmenjavi stališč glede trenutnih in načrtovanih pogodb za dodatne odmerke cepiv.

 • Vlada podaljšala epidemijo za 60 dni

  Vlada je izdala Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Ta odlok začne veljati 17. januarja 2021 in velja 60 dni.

 • Video

  Predstavitev načrta cepljenja proti covid-19

  Predsednik vlade Janez Janša in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek sta predstavila načrt cepljenja proti covid-19 v prvi polovici letošnjega leta.

 • Informacije zdravstvenim izvajalcem glede izvaja cepljenja proti virusu SARS-CoV-2 v cepilnih centrih

  Ministrstvo za zdravje je na zdravstvene domove, bolnišnice in izvajalce zdravstvene dejavnosti – koncesionarje in zasebnike naslovilo dopis z informacijami glede izvaja cepljenja proti virusu SARS-CoV-2 v cepilnih centrih.

 • Video

  Velika zainteresiranost županov za organizacijo hitrega testiranja

  Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je predstavila proces izvajanja cepljenja in nov sistem hitrega testiranja v državi.

 • Objavljena je Uredba o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2

  V četrtek 31. 12. 2020 je bila v Uradnem listu RS objavljena Uredba o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 s katero se določajo pristojni organi, ciljne skupine, obseg, pogoji in postopek ter s tem povezani ukrepi za zagotavljanje učinkovitosti, kakovosti in nadzora nad izvajanjem presejalnih programov.

 • Video

  V Sloveniji že druga pošiljka cepiva proti covid-19. Cepivo je učinkovito in varno.

  Na današnji novinarski konferenci so sodelovali dr. Marta Grgič Vitek, Nacionalna koordinatorica programa cepljenja na NIJZ, dr. Lea Knez, vodja enote za obvladovanje bolnišničnih okužb v UKC Maribor, poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan ter vladni govorec Jelko Kacin.

 • Aktualni seznam lokacij množičnega testiranja

  V več slovenskih mestih nadaljujemo z množičnim testiranjem s hitrimi testi. Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris.Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.

 • Video

  Cepljenje in množično testiranje zelo uspešno potekata

  Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Marija Magajne se je odzvala na uspešno izveden prvi dan cepljenja, ki je potekalo širom po državi. Cepljenje je potekalo gladko in po načrtih, cepivo je bilo med oskrbovanci lepo sprejeto, podatkov o stranskih učinkih ni, pri starostnikih se je čutilo veliko optimizma.

 • Video

  Prvo cepivo prispelo v Slovenijo

  V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so danes prejeli prvo cepivo, ki so ga predali Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

 • Seznam lokacij množičnega testiranja s hitrimi testi po Sloveniji

  V več slovenskih mestih danes pričenjamo z množičnim testiranjem s hitrimi testi. Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris.Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.

 • Jutri pričetek brezplačnega in prostovoljnega množičnega testiranja s hitrimi testi

  Na današnji novinarski konferenci je državna sekretarka na ministrstvu za zdravje mag. Marija Magajne predstavila množično testiranje, ki se lahko jutri prične v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Kopru, Kranju, Velenju in Ptuju. V ogroženih krajih bo od jutri dalje poleg Ptuja, še testiranje v Lenartu in Sevnici. O točni lokaciji in pričetku bodo prebivalci obveščeni preko lokalnih skupnosti.

 • S cepljenjem bomo pričeli takoj po prejemu cepiva

  Slovenija bo skupaj z drugimi državami Evropske unije, predvidoma 26. 12. 2020, prejela prve odmerke cepiva proizvajalca Pfizer BioNTech. S cepljenjem bomo pričeli takoj, ko bodo izvedeni postopki priprave cepiva in distribucije na mesta cepljenja.