Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Minister Česnik med rojaki v Perthu

  Zadnji dan gostovanja Petra Česnika, ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu, bi se težko končal bolje, kot se je v Perthu, mestu na skrajnem zahodu Avstralije.

 • Obisk državne sekretarke Olge Belec pri Slovencih v Severni Makedoniji in udeležba na proslavi ob 25. obletnici Slovenskega združenja France Prešeren Skopje, 15. november 2019

  Državna sekretarka Olga Belec se je 15. novembra 2019 na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Skopju srečala s predstavniki Slovenskega združenja France Prešeren Skopje, Slovenskega centra Skopje in Slovenskega združenja Triglav Bitola. V pogovorih je bilo predstavljeno preteklo delovanje slovenskih društev, predvsem pa njihove aktivnosti, ki jih načrtujejo v prihodnje, s poudarkom na medsebojnem povezovanju in sodelovanju.

 • Minister Česnik na obisku v Adelaide

  Peter Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, je imel proti koncu gostovanja v Avstraliji v prestolnici zvezne države Južna Avstralija, Adelaide, nekaj zelo zanimivih pogovorov. V četrtek, 14. novembra, ga je v svoji palači sprejel guverner Južne Avstralije Hieu Van Le.

 • Vlada sprejela Akcijski načrt za izvedbo repatriacije

  Na današnji seji vlade, sprejet Akcijski načrt za izvedbo repatriacije prosilcev slovenskega rodu iz Bolivarske republike Venezuele v Republiko Slovenijo

 • Pogovori v Melbournu

  V ponedeljek, 11. novembra, ko v Avstraliji obhajajo tudi dan spomina na padle vojake (Remembrance day), je Peter Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, posvetil pogovorom v Melbournu.

 • Sestanek s Slovensko-avstralskim akademskim združenjem

  Peter Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, se je v okviru svojega gostovanja v Avstraliji v torek, 12. novembra, v prostorih Univerze Melbourne sestal s predstavniki Slovensko-avstralskega akademskega združenja.

 • Minister Česnik s Slovenci iz Melbourna

  Nedeljo, 10. novembra, je Peter Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, preživel med slovenskimi rojaki v Geelongu.

 • Ministrova srečanja v Sydneyu

  Drugi dan bivanja v avstralskem Sydneyu, v četrtek, 6. novembra, je imel minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Česnik niz srečanj s slovenskimi posamezniki in ustanovami v tem največjem avstralskem mestu.

 • Javni razpis za razpisni področji A in B v letu 2020

  Razpis za finančno podporo avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Slovencem po svetu

 • Ministrov obisk v Wollongongu in Canberri

  Peter Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, je v okviru gostovanja pri slovenskih rojakih v Avstraliji v petek, 8. novembra, obiskal Wollongong in Canberro.

Iskalnik