Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Poklukar in Spasovski potrdila odlično sodelovanje med prijateljskima državama

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar danes in jutri gosti ministra za notranje zadeve Republike Severne Makedonije Oliverja Spasovskega. Današnje dvostransko srečanje je bilo namenjeno pogovorom o aktualnih temah na področju notranjih zadev, še zlasti upravljanju migracij, in nadaljnji krepitvi dvostranskega sodelovanja.

 • Poklukar: Poklic policistke je cenjen in spoštovan ter med mladimi dekleti vse bolj zaželen

  Ob letošnji visoki, že 50. obletnici sistemskega zaposlovanja uniformiranih policistk je v Kongresnem centru Brdo potekala slovesnost s pestrim kulturnim in spremljevalnim programom. Na ta način smo sklenili več mesecev trajajoč projekt zbiranja pričevanj nekdanjih miličnic in gradiva o zgodovinskih mejnikih vključevanja žensk v našo organizacijo.

 • Video

  Z vladno koordinacijo projekta JEK2 se odzivamo tudi na podnebno krizo

  Trendi elektrifikacije in defosilizacije napovedujejo podvojitev rabe električne energije do leta 2050, zato je projekt JEK2 nacionalna strateško pomembna investicija v nizkoogljični vir električne energije v Republiki Sloveniji.

 • Ministri o zmanjševanju emisij cestnega prometa, konkurenčnosti in prihodnosti notranjega trga

  Danes je v Bruslju potekalo zasedanje Sveta za konkurenčnost, ki se ga je udeležil državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejan Židan. V ospredju je bil sprejem političnega dogovora znotraj Sveta EU (tako imenovan splošni pristop) za standarde Euro 7 ter razprava o konkurenčnosti notranjega trga.

 • Obisk državnega sekretarja Ministrstva za zunanje zadeve Severne Makedonije Tosevskega

  Državni sekretar Marko Štucin je na konzultacijah gostil državnega sekretarja na Ministrstvu za zunanje zadeve Severne Makedonije Filipa Tosevskega. V pogovorih sta izrazila zadovoljstvo nad intenzivnim političnim dialogom ter zelo dobrimi odnosi med državama. Izmenjala sta stališča o aktualnih regionalnih, evropskih in mednarodnih temah.

 • Z ustreznim kurjenjem privarčujemo ter varujemo zdravje in okolje

  Slaba kakovost zraka vpliva na nas bolj kot mnogi drugi okoljski dejavniki ter predstavlja najpomembnejši vir zdravstvenih težav, povezanih z okoljskim onesnaževanjem.

 • Slavnostna akademija ob 130-letnici Ptujskega muzeja

  Ptujski muzej v letu 2023 praznuje 130-letnico delovanja. Muzejsko društvo Ptuj je bilo namreč ustanovljeno 3. avgusta 1893. V okviru društva je deloval lokalni muzej.

 • Naslednjih 14 dni višje cene bencina, dizelskega goriva in kurilnega olja

  Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od jutri, 26. septembra 2023 do vključno ponedeljka 9. oktobra 2023, znašale 1,588 evra za liter bencina, 1,664 evra za liter dizelskega goriva in 1,249 evra za liter kurilnega olja.

 • Z direktorjem Svetovne organizacije za intelektualno lastnino o prvi področni nacionalni strategiji

  Na obisku v Sloveniji se mudi generalni direktor Svetovne organizacije za intelektualno lastnino Daren Tang. Z gospodarskim ministrom Hanom sta se pogovarjala o pripravi nacionalne strategije za področje intelektualne lastnine. Ta bo pripomogla k boljšemu razumevanju in spoštovanju pravic intelektualne lastnine, posledično pa izboljšala okolje za razvoj inovacij in konkurenčnega gospodarstva.

 • Ministrstvo za javno upravo gosti delegacijo tujih predstavnikov iz organizacije ReSPA

  Ministrstvo za javno upravo (MJU) med 25. in 27. septembrom gosti 23 tujih predstavnikov iz medvladne organizacije za krepitev regionalnega sodelovanja, spodbujanja skupnega učenja in nudenja podpore razvoju javne uprave na Zahodnem Balkanu Regional School of Public Administration (ReSPA), ki jih je danes nagovoril tudi državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič.

 • 33. Dnevi Evropske kulturne dediščine in 11. Teden kulturne dediščine

  V Beltincih so 23. septembra pripravili celodnevni dogodek odprtja 33. Dnevov Evropske kulturne dediščine (DEKD) in 11. Tedna kulturne dediščine (TKD). Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) je s pomočjo tisočih posameznikov in blizu petsto organizacijami pripravil pester program skorajda štiristo dogodkov in pravi praznik kulturne dediščine.

 • Objavljen je javni razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja

  Javna agencija SPIRIT Slovenija je v petek, 22. septembra 2023, objavila Javni razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023–2025. Namen razpisa v vrednosti 7.763.964 evrov je zagotavljanje učinkovitega podpornega okolja, ki bo po vsej Sloveniji zagotavljalo brezplačne podporne storitve za ciljne skupine uporabnikov.

 • Festival tretjega življenjskega obdobja z roko v roki z digitalnim svetom

  Digitalizacija je prežela že vse pore našega življenja in tako so digitalne veščine postale nujnost vsakega posameznika. Ob tem so starejši na nek način prisiljeni spoznavati in uporabljati informacijsko tehnologijo v vsakdanjem življenju. Z našimi vsebinami bomo prisotni na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO), ki bo v Cankarjevem domu od 27. do 29. septembra letos.

 • Nova številka Sodobnih vojaških izzivov

  Izšla je druga številka Sodobnih vojaških izzivov v letošnjem letu. V septembru 2023 bo 25 let, odkar je Generalštab Slovenske vojske izdal prvo številko Biltena Slovenske vojske, ki je bil predhodnik Sodobnih vojaških izzivov.

 • Informacija o nadomestilu plač prostovoljcem za pomoč pri odpravljanju posledic poplav v avgustu

  Zahtevek za nadomestilo plače za zaposlenega, ki je kot prostovoljec opravljal naloge zaščite, reševanja in pomoči, vloži delodajalec na Upravo za zaščito in reševanje (URSZR).

 • Nadzor nad vračanjem ukrepa za gospodarstvo za odpravo posledic dviga cen energentov

  Vse podjetnike in podjetja, ki so prejeli pomoč po Zakonu o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE) pozivamo, da v primeru neizpolnjevanja pogojev za prejem pomoči za gospodarstvo zaradi dviga cen energentov (v nadaljevanju: energetski ukrep) do 10. oktobra 2023 oddajo izjavo o vračilu pomoči prek eDavkov, s čimer se lahko izognejo nadzoru.

 • Ustanovna seja Sveta za živinorejo

  Pretekli petek je potekala ustanovna seja Sveta za živinorejo, ki se je je udeležila ministrica Irena Šinko. Na seji so člani Sveta izvolili predsednico in namestnika predsednice Sveta ter se seznanili s predlogom Programa varstva biotske raznovrstnosti v živinoreji (2024–2030).

 • Spremenjen urnik poslovanja krajevnih uradov Bukovica in Miren

  Krajevni urad Bukovica bo zaprt v torek, 26. septembra 2023, Krajevni urad Miren pa v sredo, 27. septembra 2023.

 • 3. Konferenca notranjih revizorjev javnega sektorja uspešno izvedena

  Urad RS za nadzor proračuna je 20. septembra 2023, v sodelovanju z Združenjem notranjih revizorjev IIA - Slovenskim inštitutom, izvedel redno letno konferenco notranjih revizorjev javnega sektorja, ki je bila namenjena notranjim revizorjem, zaposlenim pri proračunskih uporabnikih in zunanjim izvajalcem storitev notranjega revidiranja proračunskih uporabnikov.

 • Zaključena izveda posebnih talnih označb za motoriste

  Direkcija za infrastrukturo je na osnovi pozitivnih vplivov pilotnega projekta označitve posebnih talnih označb za motoriste pristopila k izvedbi dodatnih posebnih talnih označb za motoriste.