Skoči do osrednje vsebine

57. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje o predlogu sprememb Zakona o nepremičninskem posredovanju, s katerim spremembe zakona podpira. Predlagane spremembe se nanašajo na uskladitev z zakonodajo EU na področju reguliranih poklicev ter na ureditev višine in obveznosti plačila stroškov nepremičninskega posredovanja, s čimer se prednostno znižujejo stroški v korist najemnika. Hkrati je s funkcije državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo razrešila dr. Klemna Grošlja z dnem nastopa funkcije poslanca v Evropskem parlamentu.

Mnenje o predlogu sprememb Zakona o nepremičninskem posredovanju

Vlada Republike Slovenije je sprejela mnenje o Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nepremičninskem posredovanju, ki ga je Državnemu zboru RS predložila skupina poslank in poslancev, s prvopodpisano poslanko Natašo Sukič.

Vlada se strinja s predlogom tega zakona. Predlagane spremembe se nanašajo na uskladitev z zakonodajo EU na področju reguliranih poklicev ter na ureditev višine in obveznosti plačila stroškov nepremičninskega posredovanja, s čimer se prednostno znižujejo stroški v korist najemnika. Vlada ocenjuje, da bodo predlagane spremembe prispevale k spodbujanju dolgoročnejše oddaje in najema stanovanj ter posledično k večji stanovanjski varnosti najemnikov in jih zato podpira. Prav tako se vlada strinja, da se določbe zakona, ki se nanašajo na pridobivanje poklicne kvalifikacije za nepremičninskega posrednika, uskladijo z evropsko zakonodajo.

Vir: Ministrstvo za okolje in prostor

Vlada je s funkcije državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo razrešila dr. Klemna Grošlja

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela sklep, da se dr. Klemen Grošelj z dnem nastopa funkcije poslanca v Evropskem parlamentu razreši s funkcije državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo.

Dr. Klemen Grošelj je bil z odločbo Vlade Republike Slovenije 13. septembra 2018 imenovan za državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo. Državni zbor Republike Slovenije je s Sklepom o potrditvi izvolitve poslank in poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament in o prenehanju mandata poslanki in poslancu Državnega zbora potrdil izvolitev dr. Klemna Grošlja na funkcijo poslanca v Evropskem parlamentu. Zaradi izvolitve na funkcijo poslanca v Evropskem parlamentu se ga razreši s funkcije državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo z dnem nastopa funkcije poslanca v Evropskem parlamentu.

Vir: Ministrstvo za obrambo