Skoči do osrednje vsebine

Generalna sekretarka Cvelbar Bek zaključila obisk v Vietnamu z otvoritvijo konzulata

Generalna sekretarka mag. Renata Cvelbar Bek je z veleposlanico Alenko Suhadolnik odprla slovenski Konzulat v Hošiminhu. Srečala se je tudi z namestnico zunanjega ministra Le Thi Thu Hang, namestnikom ministra za industrijo in trgovino Nguyen Hoang Longom, namestnikom ministra za kulturo, šport in turizem Ta Quang Dongom in podpredsednikom Ljudskega komiteja mesta Hošiminh Nguyen Van Dung.
generalna sekretarka govori za govornico na odprtju razstave

Generalna sekretarka Cvelbar Bek na odprtju razstave v Vietnamu | Avtor: Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

1 / 3

Obisk generalne sekretarke mag. Renate Cvelbar Bek in odprtje prvega Konzulata Republike Slovenije v Vietnamu, ki ga bo vodil častni konzul Bui Quang Minh, je sovpadal z obeležitvijo 30. obletnice sklenitve diplomatskih odnosov med državama.

Generalna sekretarka je opravila pogovore z namestnico ministra za zunanje zadeve Le Thi Thu Hang in namestnikom ministra za industrijo in tehnologijo Nguyen Hoang Longom. Z ministrom sta se strinjala, da obstaja veliko priložnosti za okrepitev gospodarskega sodelovanja, predvsem na področjih visoke tehnologije, transporta, logistike, infrastrukture ter zelene in digitalne preobrazbe. Generalna sekretarka je napovedala prihod članov poslovne delegacije logističnega sektorja, ki bodo Vietnam obiskali septembra 2024. Na srečanju z namestnikom ministra za kulturo, šport in turizem pa je bil poudarek na povezovanju obeh držav na področju kulture in turizma.

V sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v Pekingu sta bili na Univerzi Van Lang v Hošiminhu odprti dve razstavi z naslovom Plečnikova Ljubljana in Razstava o slovenski nesnovni dediščini UNESCO.