Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda na predsedničinem forumu o pomenu kulture mirnega sobivanja in nenasilja

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda se je na Brdu pri Kranju udeležil foruma predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar z naslovom Ustvarjanje kulture mirnega sobivanja: Forum o (ne)nasilju, kjer so se zbrali različni strokovnjaki, raziskovalci in ključni odločevalci.
Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda v dvorani kongresnega centra Brdo pri Kranju med nagovorom

Minister Felda je izpostavil tematiko preprečevanja nasilja v šolskem prostoru. | Avtor: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

1 / 2

Na forumu so spregovorili so o kulturnih značilnostih in odnosu do preprečevanja nasilja v sodobni družbi.

V svojem nagovoru je minister Felda izpostavil tematiko preprečevanja nasilja v sodobnem šolskem prostoru in se pri tem vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju zahvalil za prizadevanja pri ohranjanju spoštljivih odnosov in učinkovite, strpne komunikacije.

»Le skupaj lahko naredimo velike spremembe in ustvarimo svet, kjer vsakdo lahko živi v miru, dostojanstvu in svobodi,« je sklenil minister Felda. Poudaril je še, da smo na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje v lanskem letu vzpostavili spletno stran na temo prepoznavanja in preprečevanja nasilja v šolah, kamor smo med drugim umestili  Protokol za ravnanje ob zaznavi in obravnavi medvrstniškega nasilja in Protokol za ukrepanje ob zaznavi in obravnavi spolnega nasilja in spolnega nadlegovanja v vzgojno-izobraževalnih zavodih, s pripadajočima plakatoma z izvlečki. Protokola sta v pomoč strokovnim delavcem pri spopadanju s tovrstnimi težavami.