Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za spodbujanje podjetij pri izvedbi raziskovalno razvojnih dejavnosti

Objavljen je javni razpis Spodbude za projekte, vključene v projekt skupnega evropskega interesa za skupno evropsko infrastrukturo podatkov in storitev – projekt naslednje generacije infrastrukture in storitev v oblaku – IPCEI CIS (angleško Important Project of Common European Interest Next Generation Cloud Infrastructure and Services).

Namen javnega razpisa je spodbujanje podjetij, vključenih v projekt IPCEI CIS pri izvedbi raziskovalno razvojnih dejavnosti vključno s prvo industrijsko uporabo pilotnih rešitev v okviru raziskovalno razvojnih projektov na področju infrastrukture storitev in podatkov v oblaku. Pri IPCEI gre za čezmejne, večdržavne projekte, v katerih sodelujejo velika, srednje velika in mala podjetja. Ta se skozi projekte povezujejo s partnerskimi podjetji iz Evropske unije. Razpis je torej namenjen podjetjem, ki so se predhodno že umestila v skupni evropski projekt IPCEI CIS. 

Preko javnega razpisa bomo podjetjem v skupni vrednosti namenili do 5.000.000 evrov. Z dodeljenimi sredstvi bodo lahko sofinancirala stroške osebja, ki bo delalo na projektu, stroške zunanjih izvajalcev, stroške investicij v neopredmetena sredstva, amortizacijo opredmetenih sredstev/opreme in posredne stroške projekta.

Rok za oddajo vlog je 21. junij 2024.

Več o pogojih lahko preberete na povezavi do javnega razpisa Spodbude za projekte, vključene v projekt IPCEI CIS.

Finančna sredstva za izvedbo javnega razpisa zagotavlja Evropska unija iz Sklada za okrevanje in odpornost.

Naziv Datum objave Rok prijave
26. 4. 2024
21. 6. 2024