Skoči do osrednje vsebine

Kranjski in brežiški dijaki spoznali delo vlade

V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so vlado obiskali dijakinje in dijaki Strokovne gimnazije Kranj in Strokovno izobraževalnega centra Brežice. Delo vlade smo jim predstavili sodelavci Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije.

Na začetku srečanja je svoje delo predstavila državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimiljana Polak. V nadaljevanju pa sta se z dijaki o svojem delu, ki ga opravljata v Kabinetu predsednika vlade, pogovarjala Erik Scheriani in Martin Kovač. Sledni jim je predstavil svoje izkušnje, ki jih je v času študija pridobil v Erasmus izmenjavah. Mlade je spodbudil, da tovrstne pridobitve, ki jih imamo, ker smo člani Evropske unije, aktivno uporabljajo. Na drugi strani pa je vse, ki bodo junija že dopolnili 18 let, povabil na volitve v Evropski parlament.

V drugem delu obiska smo dijakom predstavili delo Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije. V novinarskem središču so imeli priložnost, da celo nastopijo pred mikrofonom in kamero v vlogi predsednika vlade oziroma ministrov. Dijaki in profesorji so med obiskom aktivno sodelovali in se odzivali na predstavitve, zato si le želimo, da bodo tako aktivni državljani ostali tudi v prihodnje.

Fotografije z obiska dijakov Strokovne gimnazije Kranj in Strokovno izobraževalnega centra Brežice so na voljo na vladnem Flickr računu.